Mezun Olduğu Tıp Fakültesi ve Yılı
Ankara Lokman Hekim Üniversitesi-Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans Eğitimi, 2023
İstanbul Üniversitesi-Sağlık Kurumları Yönetimi, 2021
Atatürk Üniversitesi-Beslenme ve Diyetetik, 2016
Mesleki Deneyim
Toronto Üniversitesi(KANADA), 2017
Erzurum Palandöken Hastanesi, 2016
Erzurum 55.Bakım Merkez Komutanlığı
Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi
Atatürk Üniversitesi Merkezi Yemekhanesi-Toplu Beslenme Sistemleri
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Atina KEAN Special-MVP, 2015
Tıbbi İlgi Alanları
Bariatrik Cerrahi Öncesi ve Sonrası Beslenme
Kilo verme, Kilo alma, Kilo kontrolü
Obezite ve Diyabette Beslenme Tedavisi
Kalp-Damar Hastalıklarında Beslenme
Onkoloji Hastalarında Beslenme
Anne-Çocuk Beslenmesi
Sporcu Beslenmesi
Özellikli İşlem
Beslenme Durumu Takibi
Sertifikalar ve Kurslar:
Sağlık Bilimleri Üniversitesi, 6 Haziran Diyetisyenler Günü Paneli, 2023 /ERZURUM
Lokman Hekim Üniversitesi, Bariatrik Cerrahide Beslenme E-Kursu, 2022 /ANKARA
Türkiye Diyetisyenler Derneği, Güncel Kulavuzlar Eşliğinde Tıbbi Beslenme Tedavisi E-Toplantısı, 2022 /ANKARA
Türk Obezite Cerrahisi Vakfı, Bariatrik Cerrahisi ve Diyetisyenliği E-Kongresi, 2021 /ANKARA
3. Bariatrik ve Metabolik Cerrahi Kongresi, Bariatrik Beslenme Kursu, 2019 /ANTALYA
Türk Obezite ve Diyabet Vakfı, 9. Ulusal Obezite Kongresi, 2018 /ANKARA
Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Ulusal Öğrenci Kongresi, 2016 /ERZURUM
Sporcu Diyetisyenliği Kursu, Atatürk Üniversitesi, 2016 /ERZURUM
Bariatrik Cerrahi Diyetisyenliği Kursu, Acıbadem Üniversitesi, 2016 / İSTANBUL
Karbonhidrat Sayımı Kursu, Acıbadem Üniversitesi, 2016/İSTANBUL
5. Ulusal Sağlıklı Yaşam Günleri Sempozyumu Acıbadem Üniversitesi, 2016 /İSTANBUL
Bireyler için finansal okuryazarlık ve yurtdışı eğitimi HABİTAT, 2015 /Visa Europe
Liderlik Semineri, 2015 /KYK Akademi
Nütrisyonda Güncel Yaklaşımlar, Türkiye Diyetisyenler Derneği, 2015 /SAMSUN
Mezuniyet Sonrası Eğitimleri, Hacettepe Üniversitesi, 2015 /ANKARA
Biyokimyasal Değişiklikler Kursu, Hacettepe Üniversitesi, 2015/ANKARA
Diyabette Beslenme Eğitimi, Atatürk Üniversitesi, 2015 /ERZURUM
Farkındalık Eğitimi, Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2015 /ANKARA
Sosyal Medya ve Dijital İletişim, Yönetim Bilişim Ekibi, 2015/ERZURUM
Kanser ve Beslenme, Türkiye Diyetisyenler Derneği, 2015 /TRABZON
Kişisel Gelişim Seminerleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı Akademisi ( Diksiyon, proje hazırlama, yönetme sanatı, kariyer koçluğu), 2014 /ERZURUM
Hijyen ve Adölesan Eğitimi, Atatürk Üniversitesi, 2014 / ERZURUM
Gençlik Lideri Eğitimi, HABİTAT için Gençlik, 2013 /Kuşadası AYDIN
Erzurum Teknik Üniversitesi, 6 Haziran Diyetisyenler Günü Paneli, Bariatrik Cerrahi Diyetisyenliği Sunumu ile Katkı Teşekkürü, 2023 /Erzurum
Türk Obezite Cerrahisi Vakfı, Obezite Cerrahisi ve Diyetisyenliği E-kongresi, Sözlü Bildiri ile Katkı Teşekkürü, 2021 /Ankara
3. Bariatrik ve Metabolik Cerrahi Kongresi, Sözlü Bildiri ile Katkı Teşekkürü, 2019 /Antalya
2. Geleneksel Sağlık Çalışanı Meslek Günleri Sempozyumu Organize Komitesi Teşekkür Belgesi, 2016 /Erzurum
Laparoskopik Sleeve Gastrektomi Öncesinde Obez Bireylerin Duygularındaki Değişim ve Beden Kitle İndeksi Üzerine Etkisi (*C. Arslan, **M. Atabey, Obezite Cerrahisi ve Diyetisyenliği E-kongresi, Sözlü Bildiri, 2021)
Laparoskopik Sleeve Gastrektomi Öncesinde Obez Bireylerin Sigara Kullanımı ve Gövde Yağ Yüzdeleri Arasındaki İlişki( *C. Arslan, **M. Atabey, 3. Bariatrik ve Metabolik Cerrahi Kongresi, Sözlü Bildiri, 2019 /Antalya)
Laparoskopik Sleeve Gastrektomi Öncesinde Obez Bireylerin Öğün Sıklığı ve Beden Kitle İndeksi Arasındaki Korelasyon ( *C. Arslan, **M. Atabey, 3. Bariatrik ve Metabolik Cerrahi Kongresi, Sözlü Bildiri, 2019 /Antalya)
Depresyon ve Beslenme (Erzurum, 2018/ 5th International Symposium on Multidisciplinary Studies Ankara/Turkey )
Karaciğer Sirozu Ve Beslenme Tedavisi (Anadolu Hemşirelik ve Sağlık Bilimleri Dergisi, 2017; 20:3)
Haberler
Bu meyve kansere karşı koruyor
Medicana Sivas Hastanesi Bariatrik Cerrahi Diyetisyeni Cansu Arslan, gilaburu meyvesinin kansere karşı koruyucu etkisi olduğunu belirtti.
Haber Tarihi: 01.12.2018
Haberi Görüntüle
Küflü Peynir Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Medicana Sivas Hastanesi diyetisyeni Cansu Arslan, yaptığı açıklama ile küflü peynir tüketiminde dikkat edilmesi gereken hususlara değindi. Üzerinde kırmızı, siyah ve bej renkli küfler barındıran peynirlerin kesinlikle tüketilmemesi gerektiğini belirten Arslan, “Penisiline karşı alerjisi olanlar, tansiyon hastaları, böbrek hastaları, gebeler, migren atağı döneminde olan hastalarımız ve özellikle kemoterapi alan hastalarımız bu peyniri kesinlikle tüketmemelidir." dedi
Haber Tarihi: 15.02.2019
Haberi Görüntüle
Bahar yorgunluğu ile nasıl mücadele edebiliriz?
Diyetisyen Cansu Arslan, birçoğumuzda görülebilecek “bahar yorgunluğunun” beslenme ve uyku alışkanlığında yapacağımız değişikliklerle üstesinden gelinebileceğini söyledi.
Haber Tarihi: 12.04.2019
Haberi Görüntüle
Ramazanda tok kalmanın sırrı ‘Peskütan' çorbası
Diyetisyen Cansu Arslan, Ramazan ayında tüketilecek ‘Peskütan' çorbasının oruç tutan kişileri tok tutacağını söyledi.
Haber Tarihi: 07.05.2019
Haberi Görüntüle
BAYRAMDA TATLI YEDİKTEN SONRA ASANSÖRE BİNMEYİN!
Diyetisyen Cansu Arslan, sağlık içini şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlıların tercih edilmesi gerektiğini belirterek, “Her gittiğimiz evde tatlı yemekten ziyade tadına bakmayı, hayır demeyi kendimize alışkanlık haline getirmeliyiz. Asansör kullanımını azaltmalıyız ve merdiven kullanmalıyız” dedi.
Haber Tarihi: 04.06.2019
Haberi Görüntüle
Bariatrik cerrahi sonrası beslenmede 10 altın kural
Bariatrik Cerrahi Diyetisyeni Cansu Arslan, bariatrik cerrahi sonrası beslenmenin 10 altın kuralını açıkladı.
Haber Tarihi: 27.07.2019
Haberi Görüntüle
Kırmızı et tüketerek DNA'mızı yenilememiz mümkün
Bariatrik Cerrahi Diyetisyeni Cansu Arslan, kırmızı et tüketimi ile DNA yenilenmesinin mümkün olduğunu söyledi.
Haber Tarihi: 05.08.2019
Haberi Görüntüle
OBEZİTE AMELİYATI SONRASI DUMPİNGE DİKKAT!
Medicana Sivas Hastanesi Bariatrik Cerrahi Diyetisyeni Cansu Arslan, obezite ve diyabet cerrahisi olarak da adlandırılan bazı bariatrik cerrahi operasyonlarından sonra midenin hızlı bir şekilde boşalmasına bağlı olarak vücutta dumping sendromu gelişebileceğini söyleyerek bu durumun temel noktalara dikkat edilerek önlenebileceğini iletti.
Haber Tarihi: 11.11.2019
Haberi Görüntüle
Asitli içecekler obeziteye yatkınlığı arttırıyor
Bariatrik Cerrahi Diyetisyeni Cansu Arslan, asitli içeceklerin özellikle çağımızın en önemli sorunu olan obeziteye yatkınlığı artırdığını söyledi.
Haber Tarihi: 17.12.2012
Haberi Görüntüle
Asitli içecekler obeziteye yatkınlığı arttırıyor
Bariatrik Cerrahi Diyetisyeni Cansu Arslan, asitli içeceklerin özellikle çağımızın en önemli sorunu olan obeziteye yatkınlığı artırdığını söyledi.
Haber Tarihi: 17.12.2019
Haberi Görüntüle
Bu beş besin kışın vücudunuzu ısıtacak
Bariatrik Cerrahi Diyetisyeni Cansu Arslan, kış ayları için vücut ısısını yüksek tutmaya yönelik beslenme önerilerini paylaştı.
Haber Tarihi: 05.01.2020
Haberi Görüntüle
Koronavirüse Karşı Bol Sıvı Tüketin Uyarısı
Bariatrik Cerrahi Diyetisyeni Cansu Arslan, tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüsüne karşı bol sıvı tüketilmesi gerektiğini söyledi
Haber Tarihi: 01.04.2020
Haberi Görüntüle
Evde Yemek Yaparken Koronavirüse Dikkat
Bariatrik Cerrahi Diyetisyeni Cansu Arslan, tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsüne karşı evde yemek yapanların nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda açıklamalarda bulundu
Haber Tarihi: 05.04.2020
Haberi Görüntüle
Salgında Virüse Yakalananlara Oruç Uyarısı
Bariatrik Cerrahi Diyetisyeni Cansu Arslan, korona virüs testi sonucu negatif çıkan 65 yaş üstü kronik rahatsızlığı bulunan bireylerin oruç tutmasını önermedi.
Haber Tarihi: 30.04.2020
Haberi Görüntüle
Karantina obezitesine dikkat
Bariatrik Cerrahi Diyetisyeni Cansu Arslan, dünyayı etkisi altına alan Korona virüsü salgını sürecinde evlerinden çıkmayan vatandaşları karantina obezitesine karşı uyardı.
Haber Tarihi: 08.05.2020
Haberi Görüntüle
Bu bitki kansere geçit vermiyor
Diyetisyen Cansu Arslan, ışkın bitkisinin birçok hastalığa iyi geldiğini belirterek kanser önleyici bir bitki olduğunu söyledi.
Haber Tarihi: 26.06.2020
Haberi Görüntüle
Bu ota dikkat, çok fazla tüketmek zehirleyebilir
Bariatrik Cerrahi Diyetisyeni Cansu Arslan, tellice otunun fazla tüketilmesinin zehirlenmelere yol açabileceğini söyledi
Haber Tarihi: 01.07.2020
Haberi Görüntüle
Uzmanı uyardı: Kurban eti 24 saat dinlendirilmeli
Diyetisyen Cansu Arslan, kurban etinin doğru tüketimi konusunda uyarıda bulunarak, "Yeni kesilmiş etler mümkünse 24 saat dinlendirilmelidir. Uygun pişirilmeyen etler koroner-kalp hastalığı bireylerle birlikte 65 yaş ve üzeri bireyleri olumsuz etkiliyor" dedi.
Haber Tarihi: 01.08.2020
Haberi Görüntüle