MEDICANA ATAŞEHİR Hakkında

Yalnızca Türkiye’nin değil Avrupa’nın da önemli sağlık merkezlerinden biri olacak olan Medicana Ataşehir Hastanesi modern teknolojik altyapısı, üst düzey hastane mimarisi ile tıbbın tüm dallarında hizmet verecek şekilde planlanmıştır.

İstanbul’un en kapsamlı sağlık konseptlerinden biri olarak planlanan Medicana Ataşehir Hastanesi, yepyeni bir sağlık hizmeti anlayışı getirmektedir.

Tüm tıp disiplinleri, özellikli tedavileri ve üstün teknoloji ile birleştirdiği cerrahi tedavi olanaklarını, hasta odaklı hizmet anlayışı ile birleştirerek Anadolu Yakası başta olmak üzere tüm İstanbul’un hizmetine sunmaktayız.

Medicana Ataşehir, hasta ve hasta yakınları için yüksek konfor sunacak şekilde düzenlenen iç alanları, deneyimli, çağdaş, yenilikleri takip eden uzman kadrosu, yüksek teknolojisiyle özellikli tedavileri modern teknoloji ile birleştiren bir hastane olarak emsallerinden ayrışmaktadır. Sağlık hizmeti sunumunda “gelecek” Medicana Ataşehir Hastanesi ile başlıyor.

Hasta Odaklı Hizmet Anlayışı...

Medicana Ataşehir Hastanesi’nin tasarımında hasta ve yakınları ile çalışanların konforu için her ayrıntı düşünülmüştür. Lobi alanından polikliniklere, hasta bekleme noktalarından, doktor ve hasta odalarına kadar her mekân, hastaların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde dizayn edilmiştir. Hasta ve hasta yakınlarının tedavi ve hastanede kalış süreçlerini en konforlu şekilde geçirmeleri için her detay düşünülmüştür. Renk seçiminden, eşyaların formlarına, ışıklandırmadan, seçilen aksesuarlara kadar her şey iyileşmenin bir parçası olabilecek özellikte planlanmıştır. Üstün teknolojik özelliklere sahip görüntüleme üniteleri, özellikli laboratuvarları, üstün teknolojiye sahip ameliyathane ve yoğun bakım üniteleri ile çağdaş bir hastane olarak daima yanınızdayız, desteğiz.

MEDICANA ATAŞEHİR Odalarımız

Medicana Ataşehir Hastanesi’nde hasta ve hasta yakınlarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmış standart odalar bulunmaktadır. Hasta ve hasta yakınlarının temel ihtiyaçlarına eksiksiz bir şekilde cevap veren odalarda, süit odalarda olduğu gibi televizyon, kablosuz internet, televizyon ve gazete servisi gibi hizmetler yer almaktadır.

Medicana Ataşehir Hastanesi’ndeki süit odalarda hasta odasının yanı sıra, hasta yakınlarının dinlenebileceği bekleme odası, hasta ve refakatçiye özel banyo bulunmaktadır. Suit odada, minibardan, televizyona, kablosuz internetten gazete servisine kadar pek çok hizmet sunulmaktadır.

MEDICANA ATAŞEHİRne Nasıl Gidilir

Otobüs: 14ŞB, 19E, 19M, 256

Metro: M4

Minibüs / Dolmuş: DOLMUŞ: D-61

  • 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü geçtikten sonra Ankara/Ataşehir tabelalarını takip edin.
  • Ataşehir/Erenköy/Bostancı çıkışına girip, K. Bakkalköy/Erenköy/Bostancı/D100 yönündeki bağlantı yolunu izlemek için sağ şeridi kullanın.
  • Çatalın sağından devam ederek Kozyatağı 02 Bağlantısı/İstanbul Çevre Yolu/0-2 üzerine çıkın.
  • Ataşehir/Yenisahra/K. Bakkalköy yönündeki çıkışı kullanın.
  • Çatalın sağından devam ederek Küçükbakkalköy tabelalarını takip edin ve E-80 bağlantı yoluna çıkın.
  • Vedat Günyol Caddesi'ne girin ve Merdivenköy Yolu Caddesi konumunda U dönüşü yapın.
  • Sağ şeritte kalarak ilerlediğinizde Medicana Ataşehir Hastanesi’ni sağınızda göreceksiniz.
  • FSM Köprüsü'nden geçtikten sonra E-80 yolunda devam edin.
  • Kozyatağı 02 Bağlantısı/İstanbul Çevre Yolu/0-2 üzerinden devam ederek solda ilerleyin, Kadıköy/Bostancı/0-1 tabelalarını takip edin.
  • Ataşehir/Yenisahra/K. Bakkalköy çıkışına girin.
  • Çatalın sağından devam ederek Küçükbakkalköy E-80 bağlantı yolu/Vedat Günyol Caddesi üzerine çıkın ve Merdivenköy Yolu Caddesi konumunda U dönüşü yapın.
  • Sağ şeritte kalarak ilerlediğinizde Medicana Ataşehir Hastanesi’ni sağınızda göreceksiniz.
  • Pendik/Tuzla/D100 yönündeki bağlantı yolunu izlemek için sağ şeridi kullanın.
  • Kurtköy Pendik Bağlantısına girin, ardından D100 yoluna girin ve ilerlemeye devam edin.
  • D100 çıkışına girerek, E-80 yanyolu yönünde devam edin. Kayışdağı Caddesi yanyolu yönünde hafif sağa dönün.
  • Kayışdağı Caddesi yönünde devam edin.
  • Kayışdağı Caddesi sola döner ve Küçükbakkalköy E-80 bağlantı yolu/Vedat Günyol Caddesi başlar. Küçükbakkalköy E-80 bağlantı yolunda kalmak için sola hafif dönüş yapmak üzere sağ şeridi kullanın.
  • Küçükbakkalköy E-80 Bağlantı Yolu/Vedat Günyol Caddesi üzerinde kalmak için sağ şeridi kullanın. Medicana Ataşehir Hastanesi’ni sağınızda göreceksiniz.

MEDICANA ATAŞEHİR Sunulan Hizmetler

Hastanemizde vale hizmeti bulunmaktadır.

Robin Cook, hastanemizde hem kafe hem yemek hizmeti vermektedir.

Hastanemizde tüm din ve inanç mensuplarının kullanımına uygun şekilde hazırlanmış 1 adet ibadethane bulunmaktadır.

Hastalarımıza ayrıca talep doğrultusunda sunduğumuz özel hizmetler aşağıdaki gibidir:

  • Sıcak İçecek Seti
  • Minibar Hizmeti
  • Kargo Hizmeti
  • Ulaşım Hizmeti
  • Fotoğraf Hizmeti
  • Yenidoğan Takımı
  • Refakatçi Hizmeti
  • Özel Kutlama Yemeği Hizmeti




MEDICANA ATAŞEHİR Medikal Teknolojiler

Medicana Ataşehir Hastanesi’nde yer alan tüm medikal teknolojik cihazlarımız ve hizmetlerimiz aşağıda yer almaktadır:

 
Linac
Linac

Lineer hızlandırıcı (Linac), kanser tedavisinde kullanılan bir cihazdır ve yüksek enerjili radyasyon üretebilme özelliğine sahiptir. Bu cihaz, radyoterapi tedavisinde önemli bir rol oynayarak kanser hücrelerini yok etme veya kontrol altına alma amacını taşır. Bu yöntem, radyoterapi sırasında kanser hücrelerini hedef alırken sağlıklı dokulara minimum zarar vermeyi hedefler. Linac, doz kontrolü ve etki özellikleri sayesinde çeşitli kanser tiplerinin tedavi edilmesinde kullanılan bir araçtır.

 
MR Linac
MR Linac

MR Linac, manyetik rezonans görüntüleme (MRG) ile lineer hızlandırıcı (Linac) teknolojisinin entegre edildiği bir tıbbi görüntüleme ve radyoterapi cihazıdır. Bu cihaz, tedavi sırasında gerçek zamanlı görüntüleme yeteneğiyle kanser tedavisindeki hassasiyeti artırmayı amaçlamaktadır. Tedavi esnasında tümör ve çevre dokuların gerçek zamanlı izlenmesi, hassas tedavi planları oluşturulması, anatomik değişikliklere adapte olma yeteneği ve bu sayede çevre dokulara minimal zarar verme özellikleri bulunmaktadır.

 
PET CT
PET CT

Pozitron Emisyon Tomografi - Bilgisayarlı Tomografi (PET-CT), gelişmiş tıbbi görüntüleme için kullanılan bir cihazdır. PET ve CT'nin birleştirilmiş görüntüleri, anatomik ve fonksiyonel bilgileri bir araya getirerek kapsamlı bir değerlendirme imkanı sağlar. Özellikle kanser tanısı, tedavi planlaması ve tedavinin izlenmesi gibi alanlarda kullanılmaktadır. PET-CT, hastalıkların erken teşhisini, tedaviye yanıtın değerlendirilmesini ve hastalığın yayılma derecesinin belirlenmesini destekleyebilir.

 
Robotik Cerrahi
Robotik Cerrahi

da Vinci Robotik Cihazı, cerrahi prosedürleri gerçekleştirmek için kullanılan bir robotik cerrahi sistemidir. Bu sistem, cerraha hassas kontrol ve büyütme imkanı sunarak cerrahi müdahaleleri gerçekleştirmesine yardımcı olur. Genellikle onkolojik, jinekolojik, ürolojik ve kardiyovasküler cerrahi gibi çeşitli alanlarda kullanılan da Vinci Robotik Cihazı, cerrahi prosedürlerin hassas, etkin ve minimal invaziv bir şekilde gerçekleştirilmesine katkıda bulunan bir teknoloji olarak öne çıkmaktadır.

 
1.5 Tesla MR
1.5 Tesla MR

1.5 Tesla MR görüntüleme, vücudun iç organlarının ayrıntılı resimlerinin çekilmesi için radyo dalgalarının kullanıldığı teknolojik bir testtir. Bu test ile göğüs, karın, beyin, akciğer, diz, kalp ve pelvis gibi birçok bölgede var olan hastalıklar tespit edilebilmektedir.

 
Excimer Lazer
Excimer Lazer

Korneaya düzgün bir şekil verilerek miyopi, hipermetropi ve astigmatizm gibi görme ve kırma kusurlarını düzelten bir cihazdır. Miyopi, hipermetropi ve astigmat tedavisinde kullanılır. Hızlı bir şekilde uygulanabilen ve göz kusurlarını düzeltebilen bu cihaz, gözlük ve kontak lens ihtiyacını ortadan kaldırmayı hedefler.

 
Femto Katarakt Lazer
Femto Katarakt Lazer

Görme yeteneğini azaltan katarakt hastalığının tedavisinde kullanılan bir yöntemdir, bu hastalık genellikle göz merceğinin matlaşması sonucu ortaya çıkar. Korneal kesinin bıçak kullanılmadan lazer ışınıyla oluşturulması, çevre dokulara daha az zarar verilmesini ve aynı zamanda astigmatik kusurlarının düzeltilmesini hedefler.

 
3D Tomosentez Özellikli Dijital Mamografi
3D Tomosentez Özellikli Dijital Mamografi

3D Tomosentez Özellikli Dijital Mamografi, meme dokusunu üç boyutlu olarak tarar. Bu yöntem, farklı açılardan çok sayıda görüntünün alınmasını sağlar ve meme dokusunun 1 mm'lik kesitler halinde üç boyutlu bir görüntüsünü elde etmeyi mümkün kılar. Bu teknoloji, meme kanserinin erken teşhisinde kullanılmaktadır.

 
DSA Dijital Anjiyografi
DSA Dijital Anjiyografi

DSA (Dijital Anjiyografi), vücuttaki tüm damarların detaylı bir şekilde görüntülenmesi için kullanılır. Bu sayede elde edilen görüntülerle damardaki hastalıkların tanısı konulabilir. Beyin, karın bölgesi, cilt, kol ve bacaklar gibi vücudun farklı bölgelerindeki damarlardaki darlık, malformasyon, fistül gibi hastalıkların tespitinde bu yöntem kullanılabilmektedir.

 
HoLEP
HoLEP

HoLEP, idrar kanalından girilerek holmium lazer kullanılan bir prostat ameliyatı yöntemidir. Kapalı bir şekilde gerçekleştirilmesine rağmen, açık prostat ameliyatına benzer bir metotla prostatın tamamı alınır. Genellikle ameliyat sırasında spinal anestezi yeterli olabilmektedir. HoLEP yöntemi, prostat hastalıklarının tedavisinde kullanılarak iyi huylu prostat büyümesinin de tedavi edilmesini sağlar.

 
Ultrasonografi
Ultrasonografi

Ultrasonografi (US), ses dalgaları kullanarak görüntü elde etmeyi sağlayan bir yöntemdir. Birçok hastalığın tanısı, ultrason cihazı kullanılarak konulmaktadır. Radyasyon riski ve yan etkisi olmayan bu cihaz, hastada herhangi bir ağrıya neden olmamaktadır. Ultrasonografi, radyasyon içermediği için hasta, çekim nedeniyle gereksiz radyasyon maruziyeti yaşamamaktadır.

 
Bilgisayarlı Tomografi (BT)
Bilgisayarlı Tomografi (BT)

Vücut içerisindeki kısımların ayrıntılı olarak resimlerinin veya taramalarının oluşturulmasında kullanılan özel röntgen ışınına sahip bir görüntüleme yöntemidir. Çekilen röntgen görüntüleri birleştirilerek damar, kemik ve yumuşak doku kesit görüntüleri oluşturulur.

 
Röntgen
Röntgen

Vücut içerisinin ışınlar ile görselleştirilmesi röntgen sistemi ile yapılmaktadır. Bu yöntem ile vücudumuzda bulunan kemik ve dokular görüntülenebilmektedir. Birçok hastalığın teşhis edilmesi ve tedavi süreçlerinin planlamasında rol oynar.

 
Mamografi
Mamografi

Meme hastalıklarında tarama ve teşhis için kullanılan mamografi ile düşük doz ışın kullanılarak radyolojik bir görüntüleme yapılmaktadır. Özellikle meme kanserinin erken teşhisinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

HIZLI BAĞLANTILAR

UZMANLARIMIZA
SORUN

MEDICANA Sağlık Grubu hekimleriyle sağlığınızla ilgili sorularınızı, rapor ve sonuçlarınızı (laboratuar, görüntüleme, vb.) paylaşabilir, tüm bölümlerle ilgili ikinci görüş alabilirsiniz.. Alanında uzman hekim kadromuz paylaşacağınız bilgileri değerlendirip en kısa sürede sorularınızı yanıtlayacaktır.
Acil durumlar için 0850 460 6334 nolu çağrı merkezimizden destek alabilirsiniz

Dosya boyutu maksimum 20 mb olmalıdır.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca ilgili Bilgilendirme’yi okudum. Kişisel verilerimin belirtilen kapsamda işlenmesini ve sağlık hizmet sunumu amacıyla tarafımla iletişime geçilmesini kabul ediyorum.

İlerlemek istiyorsanız lütfen bu kutuyu işaretleyin.

EN FAZLA GÖRÜNTÜLENENLER

E-RANDEVU