UZMAN GÖRÜŞÜ


+A A-

ESD Tedavisi Nedir?




 

Medicana International İstanbul Hastanesi Gastroenteroloji bölümünden Uzm. Dr. İsmail Acar "ESD Tedavisi Nedir?" sorusunu sizler için yanıtlıyor:

ESD (Endoskopik Submukozal Diseksiyon), sindirim sistemi kaynaklı yemek borusu, mide, kolon ve ince bağırsaklardan gelişen prekanseröz lezyonların endoskop cihazıyla minimal invaziv yöntemlerle, ameliyata gerek kalmadan çıkarılması işlemidir. Cerrahi operasyonlarla kıyaslandığında daha konforlu, daha ağrısız ve kişinin aynı gün işe gitmesini sağlayan bir yöntemdir.

Eğer sindirim sisteminizde prekanseröz veya tümöral bir oluşum varsa, burada sizin ESD ihtiyacınız olabilir. Minimal invaziv yöntemlerle lezyonunuz çıkarılabilir. Kimler ESD'ye ihtiyaç duymaktadır? Sindirim sisteminde 2 cm'in üzerinde polipleri olanlar, yemek borusu kanserleri, mide kanserleri, kolon kanserleri ve ince bağırsak kanserleri ESD'ye ihtiyaç duymaktadır.

ESD işlemi, standart endoskopi gibi 8 saatlik açlıktan sonra, eğer kan sulandırıcı ilaçlar kullanılıyorsa işlemden önce 3-5 gün doktorunuza danışarak kesilerek, ondan sonra işlem günü aç olarak, anestezili yani uyutularak yapılan bir işlemdir.

Detaylı Bilgi almak için bizimle iletişime geçin. 

Oluşturma: 25.03.2025 20:24
Son Güncelleme: 25.03.2025 20:26
Oluşturan: Medicana Web ve Yayın Kurulu
Son İçerikler