SAĞLIKLI BİLGİLER


+A A-

Mezoterapi nedir, ne işe yarar?



Mezoterapi nedir, ne işe yarar?

Mezoterapi çok ince iğneler kullanılarak, çok küçük dozlarda, bir bileşik karışımının (bitki özleri, homeopatik ajanlar, ilaçlar, vitaminler ve diğer biyoaktif maddeler) intradermal veya subkutan enjeksiyonunu içeren ve tıbbi (çoğunlukla lokal) ve kozmetik rahatsızlıkları tedavi etmek için kullanılan, hızla gelişen bir tedavi alanıdır. Mezoterapi belirli bir rahatsızlığın tedavisi anlamına gelmez; sadece bir ilaç verme yöntemini tanımlar.

Mezoterapi nedir?

İlk olarak 1950'li yıllarda Fransa'da kullanılmaya başlamış bir tedavi şeklidir. Mezoterapinin amacı cildi gençleştirmek, sıkılaştırmak ve fazla yağlardan kurtulmak için vitamin, enzim, hormon ve bitki özlerinden oluşan bir enjeksiyon tekniğidir. Mezolifting ve vücut mezoterapisinde lekeler, güneş lekeleri, cilt lekeleri, doğum lekeleri, akne, fistül, akne izleri, doğum çatlakları, kilo alma sonucu oluşan çatlaklar, zona gibi birçok cilt rahatsızlığı tedavi edilir. Tedavi edilen duruma bağlı olarak, enjekte edilen ilaçlar, izlenen teknikler ve dahil olan seans sayısı değişir.

Mezoterapi ne işe yarar?

Mezoterapi ilk önceleri ağrıyı hafifletmek için kullanılırken,  şu anda kozmetik dermatoloji alanında; yüz ve vücudu gençleştirmek, selüliti azaltmak ve alopesi tedavisinde kullanılmaktadır.

Mezoterapi çeşitleri nelerdir?

Mezoterapi, diğer invaziv olmayan tedavilerin ulaşamadığı cilt katmanlarını hedef aldığı için tıbbi estetikte oldukça etkili bir işlemdir. Yüz ve vücudu gençleştirmek, selüliti azaltmak ve alopesiyi tedavi etmek için çeşitli tedaviler vardır. Bunlar:

Hyaluronik asit mezoterapisi

İnce kırışıklıkları düzeltmek ve yaşlanma belirtileriyle mücadele etmek için uygundur.

Botoks etkisi ile mezoterapi tedavisi

İnce çizgilerin düzeltilmesinde ve fotoyaşlanma (güneşten gelen UVA ve UVB ışınlarının ciltte yol açtığı yaşlanma belirtilerini tanımlamak için kullanılır) belirtileri gösteren cildin nemlendirilmesinde kullanılır.

Kolajen mezoterapisi

Ciltte yaşlanmanın gözle görülür belirtilerini azaltmaya yardımcı olur, kırışıklıkların görünümünü yavaşlatır ve yaşlanan cilde yeterli nemi sağlar.

Antioksidan ve vitaminlerle mezoterapi

Serbest radikallerle mücadele söz konusu olduğunda tercih edilen bir yöntemdir.

Göz çevresi mezoterapisi

Tedavi bu bölgedeki cilt kalitesini artırır.

Hiperpigmentasyona karşı mezoterapi

Yüz ve boyun bölgesindeki istenmeyen pigmentasyonlar yaygın bir sorun olup fotoyaşlanmanın belirtilerinden biridir.

Saç büyümesini teşvik etmek için mezoterapi

Kılcal damar bölgesinde saç dökülmesi ve incelmesi ile ilişkili rahatsızlıkların tedavisinde başarılı bir yöntemdir.

Yüz mezoterapi

Yüz mezoterapisi yoğun bir hücre yenileme ve yaşlanma karşıtı tedavidir. Hyaluronik asit (HA) ve vitaminler, amino asitler, koenzimler, nükleik asitler, mineraller ve antioksidanlar gibi diğer besin maddelerinden oluşan canlandırıcı bir solüsyon cilde enjekte edilerek gençleştirilir.

Yüz mezoterapi ne kadar kalıcı?

Yüze uygulanan mezoterapide sonuçlar uzun ömürlüdür, 12-18 aya kadar etkilidir.  Tedavilere devam etmezseniz sonunda solmaya başlarlar. Her 3-6 ayda bir yapılan takviye tedavi, cildin gençleşmesini sağlarken mezoterapiden alınan sonuçları uzatır.

Yüz mezoterapi işe yarıyor mu?

Mezoterapi, vitaminler, mineraller, amino asitler ve hyaluronik asitten oluşan özel bir karışımı içerir. Bu hedefli tedavi, cildi temel besinlerle iyileştirmeyi, nemlendirmeyi ve beslemeyi amaçlar. Mezoterapinin faydaları çoktur. Elde ettiğiniz sonuçlar tamamen tercih ettiğiniz enjeksiyonların formülüne bağlıdır.

Doğru içeriklerle yapılan mezoterapide şu faydaları sağlayabilir:

Cilt elastikiyetini artırır.

Daha parlak bir cilde sahip olabilirsiniz.

Derin nemlendirme sağlar.

Cildi sıkılaştırır, kırışıklıkları azaltır.

Oksidatif stresi önler.

Pigmentasyonu azaltır.

Saç mezoterapi

Saç mezoterapisi, saç dökülmesini durduran etkili bir tıbbi-estetik tedavidir. Saç mezoterapisi, saç dökülmesini yavaşlatan aktif bileşenlerin mikroenjekte edilmesini içerir. Saç derisinin mikro dolaşımını artıran fiziksel bir uyarı üretilir, bu da saç köklerine daha fazla besin ulaşmasını sağlar. Bu, saç dökülmesinin görünümünü azaltır, saç yoğunluğunu artırır ve saç derisinin nemini iyileştirir.

Gözaltı mezoterapi

Göz mezoterapisi, göz gençleştirme için uygulanan invaziv olmayan bir işlemdir. Bu tedavi, göz altındaki epidermis ve mezoderm olarak bilinen cilt katmanlarına vitaminler, amino asitler, mineraller, hyaluronik asit, enzimler, hormonlar ve bitki özlerinin enjekte edilmesini içerir.

İğnesiz mezoterapi

İğnesiz mezoterapi, Transdermal Mezoterapi olarak da bilinir. Küçük bir madeni para büyüklüğünde hafif düşük frekanslı elektromanyetik dalgalar ultrasonla birlikte kullanarak, doğal serumlar cildin yüzeyinden ve derinden hücresel seviyeye küçük kanallar aracılığıyla taşınır. Antioksidanlar, vitaminler, peptitler ve hyaluronik asit gibi doğal bileşenler kullanılarak cilt daha sağlıklı, daha pürüzsüz, daha tonlu ve daha genç görünür.

Selülit mezoterapisi

Selülit mezoterapisi, selülite neden olan cilt altındaki genişlemiş yağ kitlelerinin özel solüsyonlarla parçalanıp küçülmesine yardımcı olan bir uygulamadır. Cilt altındaki yağları parçalayarak, yağ nodüllerini küçülterek ve dolaşımı hızlandırarak selülit görünümünü ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir.

Mezoterapi sonrası nelere dikkat edilmelidir?

İlk 24 saat bol su için.

İlk 24 saat makyaj yapmayın.

24 saat boyunca alkolden uzak durun.

48 saat boyunca egzersiz yapmaktan kaçının.

Her zaman yüksek korumalı güneş kullanın. 48 saat boyunca güneşe maruz kalmaktan kaçının.

48 saat boyunca solaryuma girmeyin.

48 saat boyunca aşırı egzersiz yapmayın.

48 saat boyunca sıcak duş veya banyo yapmayın.

72 saat boyunca sauna veya buhar odası kullanmayın.

42 saat boyunca anti-inflamatuarlar (aspirin vb.) veya E vitamini almayın. Herhangi bir rahatsızlık veya ağrı için genel ağrı kesiciler (örneğin parasetamol) kullanabilirsiniz.

Beş gün boyunca ağda, ağartma veya diğer yüz kılı alma işlemlerinden kaçının.

Özellikle klorlu suyu olan havuzlarda beş gün boyunca yüzmeye gitmeyin.

Dermatoloji
Oluşturma: 08.12.2024 02:19
Son Güncelleme: 10.12.2024 09:21
Oluşturan: Medicana Web ve Yayın Kurulu
Son Yazılar
Romatoid artrit nasıl düzelir? Romatoid artrit belirtileri nelerdir? SMA nedir? SMA hastalığı neden olur? Burun kanaması neden olur? Çocuklarda ve yetişkinlerde burun kanaması… Amilaz yüksekliği ne anlama gelir? Kıl kurdu belirtileri nelerdir? Kıl kurdu nasıl tedavi edilir? Lavman nedir? Lavman işlemi nasıl yapılır? Lenf kanseri belirtileri nelerdir? Lenf kanseri tedavisi… Magnezyumun faydaları nelerdir? Magnezyum eksikliğinin belirtileri… Nefes darlığına ne iyi gelir? Nefes darlığı neyin belirtisi olabilir? PDW nedir? PDW düşüklüğü/yüksekliği ne anlama gelir? Ödem nedir? Vücutta en çok ne ödem yapar? Zehirlenme belirtileri nelerdir? Gıda ve solunum zehirlenmesi ne zaman belli olur? Yeşil çayın faydaları nelerdir? Yeşil çay neye iyi gelir? Ürik asit nedir? Ürik asit yüksek/düşük olursa ne olur? Üre nedir? Üre yüksekliği/düşüklüğü ne anlama gelir? Hipoglisemi nedir? Kan şekeri neden düşer? Göz seğirmesi neden olur? Keten tohumunun faydaları nelerdir? Keten tohumu nasıl tüketilir? Kemoterapi nedir? Kemoterapi nasıl bir tedavidir? Kasık ağrısı neden olur? Kadınlarda ve erkeklerde kasık ağrısı sebepleri… İdrardan kan gelmesi neyin belirtisi olabilir? Gırtlak kanseri belirtileri nelerdir? Geniz akıntısına ne iyi gelir? Farenjit nedir? Farenjit nasıl geçer? Eris varyantı belirtileri nelerdir? Eris virüsü nasıl iyileşir? Diz ağrısına ne iyi gelir? Diz ağrısı neyin belirtisidir? Anestezi nedir? Genel, lokal ve spinal anestezi etkisi kaç saat sürer? Alt yüksekliği ne anlama gelir? Alanin Aminotransferaz (ALT) düşüklüğü/yüksekliği nasıl değerlendirilir? Alkalen fosfataz nedir? Alkalen fosfataz yüksekliği/düşüklüğü ne anlama gelir? Alerji belirtileri nelerdir? Alerji nasıl anlaşılır? Tümünü Görüntüle