KURUMSAL HABERLER


+A A-

TEKRARLAYAN TÜP BEBEK BAŞARISIZLIKARI



TEKRARLAYAN TÜP BEBEK BAŞARISIZLIKARI

Medicana International Ankara Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç, Bebek sahibi olmak isteyen, ancak bir yıl içerisinde korunmasız ve düzenli ilişkiye rağmen gebelik elde edemeyen çiftlerde yollarında karşılaştıkları tüp bebek tedavilerinde ilk tedavi her zaman pozitif sonuç vermeyebileceğini vurguladı. Prof. Dr. Kılıç “Kısa zamanda umutsuzluğa kapılmak ve tedaviye devam etmemek baştan kaybetmektir. Başarı, tedaviye başlayanların ve devam edenlerindir.” dedi.

Üçüncü deneme ve daha fazlasında negatif sonuç elde etmiş çiftler için tekrarlayan tüp bebek başarısızlığından söz etmenin mümkün olduğunu açıklayan Prof. Dr. Kılıç; bu başarısızlıkların nedenlerin belirlenmesi ile olumlu sonuçların elde edilebileceğini belirtti.

Tüp bebek tedavilerinde başarısızlık nedenlerini

    Rahim iç duvarı

    Rahim içerisinde myom ve polip

    Enfeksiyon kaynaklı yapışıklıklar

    Pıhtılaşma bozuklukları

    Çikolata kistleri

    Fallop tüplerinin yapışmış olması

    Daha önce geçirilen cerrahi operasyonlarda tüplerin zarar görmesi

    Baba adayının spermlerinin kalitesi

Olarak sıralayan Prof. Dr. Kılıç, aslında bu durumları iki maddeye ayırılmakta olduğunu açıkladı, “bunlardan birincisi Her denemede embriyo kalitesinin kötü olması ve ikincisi ise İyi kaliteli embriyo transferi yapılmasına rağmen gebelik elde edilememesi olabilir” dedi.

Her hastaya özgü ilaç protokolleri uygulanmalı

Tekrarlayan tüp bebek başarısızlığından önemli olan noktanın bu başarısızlıkların nedenlerin belirlenmesi ve her hastaya özgü ilaç protokolleri ile tedaviye devam edilmesi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Kılıç; “Düşük doz ilaç ile iyi kaliteli yumurta elde edilmeye çalışılmalıdır. Çok hızlı gelişen yumurtaların kalitesi hakkında net bir şey söylemek güçtür. Beklediğimizin altında yumurta kalitesi elde edebiliriz. Anne ve baba adayında, embriyoda genetik analizde çok önemlidir. Mutlaka çiftin genetik testleri alınmakla beraber tekrarlayan başarısızlıklar sonrasında veya tekrarlayan gebelik kayıpları sonrasında akla embriyo genetiği de gelebilmektedir.” dedi.

Oluşturma: 01.12.2019 12:00
Son Güncelleme: 06.12.2019 10:09
Oluşturan: Medicana Web ve Yayın Kurulu