
MEDICANA ROMANYALI GAZETECİLERİ AĞIRLADI
18 hastanesiyle her yıl milyonlarca kişiye gelişmiş sağlık hizmetleri sunan Medicana, Romanya’nın üst düzey medya temsilcilerini İstanbul’da ağırladı. Romanya’nın en çok takip edilen Ziarul Financiar Gazetesi, News Bucuresti Gazetesi, Adevarul Gazetesi, Medical Life ile Viața Medicala Dergisi, Context Gazetesi, Antena 3 TV gibi mecralarının editör kurucu ve editörleri Medicana Ataşehir, Medicana Zincirlikuyu ve Medicana Ataköy Hastanesi’ni ziyaret etti. Ziyaret kapsamında basın mensuplarına Medicana Ataşehir Hastanesi Genel Müdürü Murat Kaya, Medicana Zincirlikuyu Hastanesi Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Cücü eşlik etti. İki gün süren ziyarette Medicana yöneticileri, Romanyalı medya temsilcilerinin Türk özel sağlık sektörü ve Medicana Sağlık Grubu hakkındaki sorularını yanıtlarken; Medicana hekimleri ise özellikli tanı ve tedaviler hakkında bilgi verdi.
HEKİMLERDEN GAZETECİLERE TIBBİ SUNUMLAR
Ziyaretin ilk gününde Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Medicana Uluslararası Hasta Merkezi ekibi tarafından karşılanan Romanyalı medya temsilcileri Medicana Ataşehir Hastanesine geldi. Hastanede basın mensuplarına detaylı bilgiler Medicana Ataşehir Hastanesi Murat Kaya tarafından verildi. Murat Kaya konuşmasında, “Medicana olarak her zaman en yüksek standartlarda sağlık hizmeti sunmayı hedefliyoruz. Bu amacımız doğrultusunda, dünya çapında tanınan uzmanlarla gerçekleştirdiğimiz toplantılar ve seminerlerle, sağlık hizmetlerimizi daha ileriye taşıyoruz. Bu toplantı da aynı zamanda bizim bu hedeflerimize ulaşma yolundaki kararlılığımızın bir göstergesidir” dedi. Medicana Ataşehir Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü’nden Prof. Dr. Fatih Ağalar ve Prof. Dr. Koray Topgül, Üroloji Bölümünden Prof. Dr.Cemil Uygur, Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü’nden Prof. Dr. Atilla Yılmaz gazetecilere tedaviler hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Fatih Ağalar, robotik cerrahi hakkında konuşarak; meme cerrahisindeki modern ve güncel tedavileri anlattı. Prof Dr Cemil Uygur Ürolojide alanında robotik cerrahinin yeri ve önemiyle ilgili deneyimlerini paylaştı. Prof. Dr. Koray Topgül kanser cerrahisi alanında HIPEC hakkında bilgi verirken, Prof. Dr. Atilla Yılmaz da Derin Beyin Stimülasyonu tedavisini anlattı.
400 MİLYON DOLARLIK YATIRIM
Ziyaretin ikinci gününde medya temsilcileri Medicana Zincirlikuyu Hastanesi ve Medicana Ataköy Hastanesi’ne gitti. Medicana Zincirlikuyu Hastanesi Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Cücü, Medicana’nın yaklaşık 15 bin çalışanı olduğunu söyleyerek, “Medicana, 18 hastanesi bulunan büyük bir grup. Grup içinde yaklaşık 1.500 hekim hizmet vermektedir. Yurtdışında ilk yatırımımızı İngiltere’de yaptık. Grup, yurt dışı büyüme planları çerçevesinde Bosna Hersek ve İngiltere'de yeni yatırımlar yaparken Medicana Ataköy, Medicana Zincirlikuyu ve Medicana Saraybosna Hastaneleri için 400 milyon dolarlık bir yatırıma imza attı” dedi. Medicana Zincirlikuyu Hastanesi Göğüs Cerrahisi Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Cem Emrah Kalafat, akciğer kanserinde göğüs cerrahisi hakkında sunum yaparken; Medikal Onkoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Nalan Akgül Babacan ise modern kanser tedavileri hakkında bilgi verdi. Medya temsilcileri Medicana Zincirlikuyu Hastanesi’nde Göz Hastalıkları, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü ile hasta odalarını ve cerrahi alanları gezdi. Grup, daha sonrasında Medicana Ataköy Hastanesi’ne gitti.
YÜRÜME ROBOTUNA BÜYÜK İLGİ
Medicana Ataköy Hastanesi’nde fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümü ve kemoterapi alanları basın tarafından ziyaret edildi. Fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümünde yürüme robotuna basın mensupları büyük ilgi gösterdi. Medicana yetkilileri yürüme robotu hakkında şu bilgileri verdi: “Başarılı bir fizik tedavi yöntemi olarak ele alınan robotik yürüme rehabilitasyon sistemi; genellikle felç (inme), beyin hasarı, geriatrik hastalıklar, boyun ve bel bölgesinden omurilik felci, parkinson, MS gibi hastalıklar neticesinde uygulanabilir. Aynı şekilde yaşlılığa bağlı olarak ortaya çıkan hareketsizlik durumlarında, ağır yaralanmalarda, ön çapraz bağ ameliyatlarında, yürüme bozukluklarında ya da kalça ameliyatlarından sonra başvurulabilir. İleri teknolojik bir tedavi metodu olan yürüme robotu Türkiye’de nadir merkezlerde bulunmaktadır. Bu merkezlerden en kapsamlı yürüme robotu ve fizik tedavi ünitesi Medicana bünyesindedir.”
Medicana Grubu Hakkında
1992 yılında kurulan Medicana, Türkiye’de sağlık sektörünün en büyük ve güvenilir markalarından biri olarak, yaklaşık 15 bin çalışanıyla dünya standartlarında sağlık hizmetleri sunuyor. Ülkemizde İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Samsun, Sivas ve Bursa’daki hastaneleriyle faaliyet gösteren Medicana Sağlık Grubu, yurt dışında yaptığı sağlık yatırımlarıyla her yıl milyonlarca kişinin modern tıbbın son imkanlarına ulaşmasını sağlıyor. Medicana; yenilikçi ve mükemmeliyetçi hizmet yaklaşımı, güçlü akademik kadrosu ve teknolojik alt yapısıyla sağlık hizmetlerinin geleceğine öncülük ederken, ulusal ve uluslararası yatırımlarıyla sektöründe fark yaratıyor.
Medicana çatısı altında sağlık ile eğitimi buluşturan Medicana Grubu, 2018’de Medicana Eğitim Grubu’nu kurdu ve MBA Okulları’nı açtı. MBA Okulları, Türkiye’nin birçok ilinde bulunan kampüsleriyle Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumu olma yolunda çalışmalarına devam ediyor. Medicana Grubu, 2019-2020 akademik yılında ise yüksek öğrenim alanında Fenerbahçe Üniversitesi’ni bünyesine dahil etti. Dünya dillerine hâkim, inovatif ve yaratıcı düşünceye açık, sosyal ve akademik gelişimini tamamlamış bireyler yetiştirmeyi amaç edinen Fenerbahçe Üniversitesi, dünyanın önde gelen üniversiteleri arasında yer alma hedefiyle faaliyet gösteriyor. Sağlıkta ve eğitimde dünya çapında bir marka olan Medicana, çok sayıda spor kulübüne destek verirken, spora ve sanata olan katkılarıyla da istikrarlı büyümesini sürdürüyor.