KURUMSAL HABERLER


+A A-

Sağlıklı Dişler ile Gülümseyen Yüzler



Yapacağınız bu ufak dokunuşlarla hayata her zaman sağlıklı ve güzel gülüşlerle bakabilirsiniz. 

Sağlıklı dişler ve dişetleri insanlara psikolojik olarak ta özgüven aşılar. Estetik, bakımlı, sağlıklı ağız ve dişler her yaşta vücut sağlığının devamı olarak ta önemlidir. Bundan dolayı çocukluk döneminden itibaren ağız ve dişlerin bakımı her bireye anlatılmalı ve düzenli hekim kontrollerinin önemi vurgulanmalıdır. 

Şekerli ve asitli gıdaların aşırı tüketilmesi, yanlış beslenme alışkanlıkları, hamilelik döneminde kullanılan ilaçlar,  sigara kullanımı ve dişlerin düzenli fırçalanmaması çok erken dönemlerden itibaren bireylerin diş ve diş eti problemleri yaşamasına sebep olmaktadır.  Erken yaşta kaybedilen dişler ilerleyen dönemlerde çiğneme bozukluklarına, buna bağlı sindirim sistemi problemlerinin oluşmasına yol açmaktadır. Diş kayıpları aynı zamanda estetik kaygılara da sebep olduğu için insanların özgürce gülmelerine engel olur.

Dikkate alınmayan çürükler, dişeti rahatsızlıkları, renklenmeler ya da çapraşıklıklar ilerleyen yaşlarda daha büyük problemlere ve daha uzun tedavi süreçlerine ortam hazırlar. Bundan dolayı her birey düzenli olarak mutlaka diş hekimi kontrollerini yaptırmalıdır. Özellikle anne adayları hamilelik dönemlerinde kendi ağız hijyenlerine dikkat ettikleri gibi doğum sonrasında bebeklerinin ağız hijyenlerini sağlamak için alınacak önlemleri mutlaka hekimlerine danışmalıdır. Aynı zamanda kalp rahatsızlığı, diyabet rahatsızlığı olan hastalar rutin tedavilerinin yanı sıra  ağız ve diş tedavilerini de aksatmamalı,  ağız ve dişlerinde oluşan herhangi bir problemin hızlı bir şekilde tüm vücut sağlığını etkileyeceğinin bilincinde olmalıdır. 


Hangi yaşta olursak olalım alacağımız tedbirler sayesinde çok sağlıklı bir gülüşe sahip olabiliriz.

Bunlar temel olarak şekerli ve asitli gıda tüketimini sınırlandırmak, büyüme ve gelişim döneminde kalsiyum, fosfor ve florür bakımından zengin gıdalar almak, sigara ve tütün ürünlerinden uzak durmak, erken tanı ve tedaviler için düzenli diş hekimi kontrollerini yaptırmak ve en önemlisi düzenli olarak dişleri fırçalamaktır.

Oluşturma: 06.12.2016 12:00
Son Güncelleme: 20.07.2017 04:47
Oluşturan: Medicana Web ve Yayın Kurulu