KURUMSAL HABERLER


+A A-

Iraklı 2 Yaşındaki Abdullah Muhammed Başarılı Geçen Beyincik Ameliyatı Sonrası Tekrar Hayata Tutundu



Iraklı 2 Yaşındaki Abdullah Muhammed Başarılı Geçen Beyincik Ameliyatı Sonrası Tekrar Hayata Tutundu

6 ay önce beyin kanaması geçiren Iraklı Abdullah Muhammad,  Irak’da 2 ay süreyle yoğun bakımda tedavi gördükten sonra, yutma güçlüğü, dengesilik, yüz felci,  her iki bacak ve kollarda felç geçirmiştir.

Türkiye’ ye ileri tedavi için Irak Sağlık Bakanlığı tarafından Medicana International İstanbul  Hastanesi’ ne sevk edilen,  Abdullah Muhammed’ in yatırılarak yapılan tıbbi incelemeler sonrası beyin sapı (pons) bölgesinde kanamış damar yumağı (kavernom) olduğu tespit edilmiştir.  Iraklı Küçük Abdullah Mumammed Medicana International İstanbul Hastanesi  Beyin, Sinir, Omurilik Cerrahi bölümünde  Prof.Dr.Hidayet Akdemir, Op.Dr.Türker Karancı Anestezi Uzm.Dr. Mehmet Hayırlıoğlu’ndan oluşan ekip ile yaklaşık 6 saatlik başarılı  beyincik ameliyati geçirmiştir.

Yoğun bakım ve servis yatağında hızlıca iyileşen Abdulah Muhemmed’ in ameliyat sonrası muayenesinde yutma güçlüğü düzeldiği böylece yeterli beslenmeye başladığı, gözündeki, kolları ve bacaklarındaki felçlerin iyileşmesinin devam ettiği gözlemlenmiştir. Ameliyatı gerçekleştiren Prof.Dr. Hidayet Akdemir bu hastalığın doğuştan gelen bir damar yumağı olduğunu ve bu bölge hastalıklarının ameliyatının çok zor ve riskli olduğunu belirtmiştir. Ayrıca, Dr. Akdemir  Abdullah Muhammed’ deki pons kavernomunun dünyada ve ülkemizde bazı gelişmiş hastanelerce yapılabilen,  nadir görülen  iyi huylu bir hastalık olduğunu ve bu hastadaki damar yumağını hastaya hiç bir ilave risk vermeden tamamını aldıklarını ve başka bir alternatif tedaviye gerek olmadiğini söylemiştir.

Prof. Dr. Hidayet Akdemir beyin sapı (pons) bölgesinin beynin  hayati bir bölgesi olduğunu göz  hareketlerinin merkezi,  kol ve bacakların kuvetini sağlayan sinirlerin ana geçiş  bölgesi  olduğunu belirtmiştir. Prof.Dr. Hidayet Akdemir Türkiye’ de sağlık sektöründeki  gelişmeler ve yatırımlar sonrası  beyin sapı (pons) bölgesinin ameliyatları gibi hayati ve özellikli beyincik ameliyatlarını yapabilen tecrübeli cerrahların ülkemizde bulunduğunu ve böyle riskli beyincik ameliyatları yapabilmek için hastanenin alt yapısının yeterli olması yanında cerrahi tecrübenin  önemini  vurgulamıştır.

Oluşturma: 13.06.2013 12:00
Son Güncelleme: 16.07.2017 01:37
Oluşturan: Medicana Web ve Yayın Kurulu