KURUMSAL HABERLER


+A A-

Usta Sanatçıya robotik müdahale



Usta Sanatçıya robotik müdahale

TRT’nin ünlü sanatçılarından, Türk halk müziğinin sevilen sesi 79 yaşındaki Şakir Öner Günhan, yaptırdığı check-up sırasında ortaya çıkan rektum (kalın bağırsak çıkımı) kanseri nedeniyle ameliyata alındığı Medicana International İzmir Hastanesi’nde robotik cerrahi yöntemiyle ameliyat oldu. Ameliyattan 6 gün sonra taburcu edilen ünlü sanatçı, ailesiyle yaşamını sürdürdüğü Bodrum’a hareket etti.  Günhan, kendisini çok iyi hissettiğini ifade ederken, operasyonu gerçekleştiren Genel Cerrah Doç. Dr. Varlık Erol, ünlü türkücünün tekrar sağlığına kavuştuğunu, normal günlük hayatına dönebileceğini belirterek, robotik cerrahinin, özellikle karnın alt bölümündeki cerrahilerde çok avantaj sağladığını söyledi.

Bodrum’a ailesiyle birlikte sakin bir yaşam süren ünlü sanatçı Şakir Öner Günhan, düzenli aralıklarla yaptırdığı check-up sırasında, 6 ay önce kalın bağırsak kanserine yakalandığını öğrendi. Tümörün kontrol altına alınması için kemoterapi tedavisi almaya başlayan Günhan’ın, kemoterapi tedavisinin tamamlanmasının ardından ameliyat olmasına karar verildi.

“Gece 4’e Kadar Araştırdım”

Ameliyatın gündeme gelmesiyle birlikte araştırma yapmaya koyulduğunu anlatan Şakir Öner Günhan, “Bu ameliyatın 3 şekilde yapıldığını öğrendim. İlki robotik, ikincisi kapalı yani laparoskopik ve üçüncüsü de açık ameliyat. Robotik ameliyatla ilgili her şeyi öğrendim. Ameilyatı robotun kendi başına yapmadığını, 4-5 tane kolu olduğunu, 8 mm’lik kesilerle gövdeye girildiğini, daha kansız olduğunu öğrendim. Tüm bunları okurken saatin gecenin 4’ü olduğunu bile fark etmemişim. Hemen oğlumu çağırdım ve robotik cerrahi yöntemiyle ameliyat olmak istediğimi söyledim. Bugün ameliyattan sonraki 6. Gün ve gördüğünüz üzere ayaktayım ve taburcu olarak Bodrum’a doğru birazdan yola çıkacağız” dedi.

Hem Hasta Hem Hekim Fayda Görüyor

Şakir Öner Günhan’ın ameliyatını gerçekleştiren Medicana International İzmir Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Varlık Erol, ““robotun kolları, insan elinin hareket kabiliyetinden çok daha üstün.  Ameliyat sırasında hekime 3 boyutlu görüntü sunması, onkolojik prensiplere uygun, tümörü ve etrafındaki lenf bezlerini düzgün bir şekilde çıkarmamıza olanak sağlıyor. Kapalı bir ameliyat olduğu için hasta daha ağrısız bir dönem geçiriyor. Daha erken normal hayatına dönebiliyor. Özellikle kalın bağırsak kanserleri ve hele de kalın bağırsağın çıkımına yerleşmiş tümörlerde robotik cerrahiden oldukça fayda görüyoruz hem hastalarımız hem bizler hekim olarak. Bölgede bu ameliyatları yapan ender merkezlerden biri olmamız gurur veriyor” diye konuştu.

Varlık Erol
Profili Gör
Oluşturma: 05.07.2021 12:00
Son Güncelleme: 05.07.2021 10:08
Oluşturan: Varlık Erol