Kabaklı kek nasıl yapılır? Kabaklı tuzlu kek tarifi...

Kabaklı tuzlu kek tarifi, rendelenmiş kabaklarla hazırlanan pratik ve lezzetli bir tariftir. Çay saatlerinde, kahvaltılarda ya da öğün aralarında sofralarda keyifle tüketilen kabaklı kek; yumuşak dokusu, hafifliği ve sebze ağırlıklı beslenenler için sunduğu besleyici içeriğiyle öne çıkar. İçerisine eklenen peynir, taze yeşillikler ve baharatlar sayesinde hem lezzeti artar hem de besin değeri zenginleşir. Kabaklı kek, özellikle kabak sevmeyenlerin bile severek tüketebileceği, favori bir alternatif hâline gelebilir.

entry image

Kabaklı kek tarifi

Kabaklı tuzlu kek, hem pratik hem de besleyici bir alternatiftir. Rendelen kabaklar sayesinde kekin dokusu yumuşak ve nemli olur, içine eklenen peynir ve yeşillikler ise lezzetini ve besin değerini artırır.  Kekin aromasını arttırmak için dilerseniz farklı peynir çeşitleri, ya da kapya biber gibi malzemelerle damaklarınızı şenlendirebilirsiniz. Kabaklı kek tarifi; çay saatlerinizin yanında ya da arkadaş toplantılarınızda pratik ve lezzetli bir seçenek olarak sofralarınızda yer bulabilir.

İşte kabaklı kek tarifi malzeme listesi;

  • 2 adet orta boy kabak
  • 3 adet yumurta 
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/demet dereotu
  • 1 su bardağı peynir
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı karabiber, pul biber
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Kabaklı kek nasıl yapılır?

Kabaklı kek rendelenmiş kabaklarla hazırlanan yumuşak dokusu ve hafif tadıyla bilinen özellikle tuzlu tarifleri sevenler için mükemmel bir tariftir. Kabaklı kekin yapımı son derce kolaydır.

İşte adım adım kabaklı kek yapımı şu şekildedir;

  • Öncelikle derin bir kap içerisine 3 adet yumurtayı kırın.
  • Daha sonra içerisine rendelenmiş ve suyu sıkılmış kabakları alın.
  • Ardından maydanoz, dereotu gibi yeşillikleri karışıma ilave edin.
  • Karışımın içerisine karabiber, pul biber ve tuz gibi baharatları da ilave edin.
  • 1 su bardağı peyniri de ilave ettikten sonra karışımı hafifçe karıştırın.
  • Şimdi unu kontrollü olacak şekilde ilave edin. Unun ardından kabartma tozunu ekleyip tekrardan hafifçe karıştırın.
  • Hazırlanan kek karışımını bir borcama alın.
  • Üzerine susam ve çörek otu serpiştirin.
  • Önceden ısıtılan 180 derece fırında üzeri kızarana kadar ortalama 30-35 dakika pişirin.
  • Piştiğinden emin olmak için kürdan yardımıyla kabaklı keki kontrol edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kabaklı kek yapımının püf noktaları nelerdir?

Kabaklı kek hem lezzeti, hem de besleyiciliyle tercih edilir. Çeşitli vitaminleri içerisinde barındıran kabaklı kek tarifi, lif içeriği ile de dikkat çeker. Kabaklı kek tarifi oldukça kolay olsa da yapımında bazı detaylara dikkat etmek gerekir. Bunun için öncelikle rendelenen kabağın suyunun sıkılması gerekir. Ancak bu aşamada kabağın suyunu aşırı sıkmaktan kaçının. Bu sayede kabaklı kek, daha yumuşak ve nemli olur.

Beyaz peynir ya da kaşar gibi malzemeler hem lezzet hem de tuz oranının dengelenmesine yardımcı olacaktır. İçerisine eklenen dereotu ve maydanoz gibi yeşillikler ise kabakla müthiş bir uyum yakalar. Bu tarife un yaklaşık 2 bardak eklenir. Ancak un miktarını ayarlarken dikkat etmekte fayda vardır. Bu nedenle un ilavesi yaparken kontrollü olmak gerekir. Ayrıca kabartma tozu unun ardından eklenmeli ve hafifçe karıştırılmalıdır. Aksi takdirde kek sönebilir. Kekin eşit bir şekilde pişmesi için fırının önceden ısıtılması da oldukça önem taşır.

 Hazırlanan kabaklı kek karışımı borcama alındıktan sonra fırına verilmeli, yaklaşık 30 dakika sonra kürdan testi ile kontrolü yapılmalıdır. Bazı fırınların pişme süresinin değişiklik göstereceği mutlaka göz önüne bulundurulmalıdır.  Bu detaylara dikkat edildiğinde kabaklı kekinizin hem kıvamı hem de lezzeti mükemmel olur.

İlgili Tıbbi Birimler

İkinci Görüş Alın

hastane

En Fazla Görüntülenenler