
Kavurucu yaz sıcakları ile sıvı ihtiyacı da artmaya başlar. Serinletici içecekler en sık tüketilen içecekler haline gelir. Bu noktada içeceklerine estetik bir dokunuş ve aroma katmak isteyenler için meyveli buz kalıpları harika bir seçimdir. Birçok farklı meyve kullanarak hazırlanabilen meyveli buz kalıpları gün içinde su içmekte zorlananlar için de farklı bir alternatiftir.
Meyveli buz kalıpları nasıl yapılır?
Meyveli buz kalıpları neredeyse tüm meyvelerle yapılabilir. Ancak üzüm, kiraz, çilek parçaları ile hazırladığınız buz kalıpları bu yaz favoriniz olabilir. Ailenize, dostlarınıza renk renk meyvelerle, iştah kabartıcı içecekler hazırlayabilirsiniz.
İşte meyveli buz kalıplarının yapımı;
- Tüm meyveleri öncelikle yıkayın ve küçük küpler halinde doğrayın.
- Hazırlanan meyveleri buz kalıplarına yerleştirin.
- Buz kalıplarına su doldurun.
- Meyveli buz kalıpları tam olarak katılaşana kadar buzluktan çıkarmayın.
- Son olarak içeceklerinize bu egzotik buz kalıplarını atarak afiyetle tüketin.
Buz kalıplarına hangi meyveler konabilir?
Yazın en sıcak günlerinde vitamin ve mineral deposu meyvelerin tadını çıkarmak ve bu meyveleri soğuk bir içecekte bir araya getirmek oldukça sağlıklı bir teknik. Gazlı içecekler, yüksek kafein ve şekerli içecekler yerine ev yapımı ürünler tüketmek genel sağlığı korumak için oldukça önemli.
Birçok farklı meyve ile hazırlanabilen buz kalıpları geniş bir yelpazeye sahip. Damak tadına göre seçim yapılabilir.
Meyve suları, limonata, maden suyu ve sevdiğiniz tüm içeceklerle servis edebileceğiniz meyveli buz kalıpları şunlar içerebilir;
- Nane
- Limon
- Kiraz
- Yaban mersini
- Çilek
- Kivi
- Portakal
- Elma
- Üzüm
- Mango
- Taze nane
Meyveli buz küpleri malzemeleri nelerdir?
İçeceklere meyve parçacıklı buz küpleri eklemek yaz aylarının vazgeçilmez bir rutini haline gelebilir. Meyvelerin besin değerlerinden yararlanmayı sağlar ve oldukça pratik bir şekilde hazırlanabilir.
Meyveli buz küpleri için ihtiyacınız olan malzemeler yalnızca şunlardır;
- Temiz bir buz kalıbı
- Renkli ve sevilen meyve parçacıkları ( yeşil elma, mango, portakal, çilek gibi)
- Taze nane (meyvelere aroma verir)
- İçme suyu
Meyveli buz kalıpları tarifleri
Meyveli buz kalıpları tarifleri son derece kolaydır ve meyve tercihleri tamamen damak tadınıza ve görsel zevkinize göre sınırsız olabilir. İçeceklerinizi meyveli buz kalıpları ile son derece özenli bir görünüme kavuşturabilirsiniz.
İşte meyveli buz kalıpları tarifleri:
Tropikal meyveli buz kalıpları
Malzemeler:
- 1/2 su bardağı mango
- Zencefil rendesi
- 1/2 eşit parçalara kesilmiş ananas
- 1/2 küçük küçük kesilmiş ananas
- 7-8 adet kiraz
Yapılışı
İlk olarak bir buz küpüne ihtiyacınız olacak. Malzemelerin tümünü bu buz küpüne dilediğiniz gibi dağıtın. Ardından kalıpları dolduracak miktarda su dökün ve buzluğa kalırdın. Muhtemelen 2-3 saat içinde meyveli buz kalıpları hazır olacak.
Karışık meyveli buz kalıpları
Malzemeler:
- Çilek
- Yeşil elma
- Portakal
- 1 dal nane
- 1 bardak su
Yapılışı
Malzemelerin hepsini küçük boyutlarda doğrayın. Daha sonra meyve ve nane parçalarını buz kalıplarına ekleyin. Suyunu da ilave ettikten sonra donuncaya kadar buzluğa yerleştirin. Malzemeleriniz artarsa tekrar kullanmak üzere buzluğa kaldırabilirsiniz. Ancak en fazla 2 ay içerisinde tüketmeye özen gösterin.
Şeffaf buz nasıl yapılır?
Genellikle evde buz kalıpları ile yapılan buzların görünümü bulutlu ve bulanık olur. Ancak otel, restoran gibi bazı mekânlarda servis edilen buzlar pürüzsüz ve berrak bir görünüme sahiptirler.
Genellikle suyun kalitesi ve dondurulma şekli buzun görünümünü ve tadını etkileyebilir. Buzlu su yapımında filtrelenmiş temiz su kullanımı önemlidir. Bu tip püf noktalarına dikkat edildiğinde şeffaf buz yapımı bir hayli kolaydır.
İşte adım adım şeffaf buz yapımı;
- Tercihen içme suyunu kaynatın ve soğumaya bırakın.
- Soğuyan bu suyu ikinci kez tekrar kaynatın ve yine soğumasını bekleyin.
- Soğuyan suyu buz kalıplarına yerleştirin ve yaklaşık 2 saat kadar buzdolabından çıkarmayın.
- Diğer bir yöntem ise yukarıdan aşağı dondurma yöntemidir. Bu yöntemde ise, suyu kaynatıp soğuttuktan sonra silikon kapların içine alınır. Hava kabarcıklarının kalmamasına dikkat edilmelidir. Yukarıdan aşağı dondurma yönteminde hava kabarcıklarının suyun alt kısmına hapsolması sağlanır. İlk olarak suyun üst kısmı, ardından aşağıya doğru bir donma meydana gelir. Bu sayede buz daha berrak olabilir.