KURUMSAL HABERLER


+A A-

Salep Mucizesi

Orkidenin En Güzel Hali: Salep Salep kışın en çok sevilen içeceklerinden biridir. Üzerine tarçın serpiştirilerek ceviz veya fındıkla süslenerek içilen salep lezzeti yanında birçok faydası da bulunuyor.


Nerelerde Bulabiliriz?
Salep, orkide bitkilerinin yumrularından elde edilir. Bu yumrular mevsimi geldiğinde toplanır ve toz haline getirilir. Aktarlarda toz salep veya gerçek salep olarak bulunabildiği gibi, marketlerde de hazır poşetlerde veya ısıtılarak içilebilecek halde hazır kutularda bulabilirsiniz.

Gribi Atlatmaya Yardımcı…
Kışın sütle hazırlanarak içilen salep, öksürüğe ve bronşit rahatsızlıklarına iyi gelir. Grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların, daha rahat atlatılmasına yardımcı olur.

Kabızlık Sorununuz Varsa…
Salep aynı zamanda doyurucu bir içecektir. Bu özelliği, içeriğindeki suyla şişen madde olan musilajdan kaynaklanır. Aynı zamanda, barsak çalışmasını düzenler. Kabızlığı önler ve sindirimi kolaylaştırır. Üzerine serpiştirilen tarçın, kan şekerini düzenler, acıkmayı geciktirir. Sütle pişirilerek yapılan salep, sütün içerdiği kalsiyum ve proteinin yararlı etkilerini taşır. Bu yüzden ara öğün olarak tercih edilebilir.

Evde Yapılanı En Sağlıklısı 
Hazır olarak tüketildiğinde enerji içeriği yüksek bir içecektir. Toz salep halinde alınıp evde yapılması ve üzerine tarçın eklenerek kullanılması en sağlıklısıdır. Evde pişirilirken topaklanmaması için iyice karıştırılması gerekir. Salep, dondurma yapımında da kullanılır.

Tarçınlı İçilirse Daha Tok Tutar

Kendimizi halsiz hissettiğimiz, şişkinlik yaşadığımız zamanlarda 1 fincan salep içmek bizi rahatlatacaktır. Soğuk kış günlerinde gribe yakalandıysak ve öksürük varsa sıcak bir salep tercih edilmesi gereken bir içecektir. Bol tarçınlı içilirse tok tutacaktır.

Oluşturma: 20.01.2017 12:00
Son Güncelleme: 26.07.2017 12:12
Oluşturan: Medicana Web ve Yayın Kurulu