entry image

Meyveli yoğurtlu dondurma nasıl yapılır? Meyveli yoğurtlu dondurma tarifi…

Yaz aylarının serinletici lezzetlerinden biri olan meyveli yoğurtlu dondurma, besleyici ve hafifliği ile ön plana çıkan bir tariftir. Yediden yetmişe herkesin severek tüketebileceği bu tatlı, katkı maddesi içermediğinden gönül rahatlığı ile tüketilebilir. Üstelik damak zevkine göre tercih edilen dondurulmuş meyveler bu tarifin en gözde malzemelerini oluşturuyor.

Meyveli yoğurtlu dondurma tarifi ile evde dondurmayı servise hazır hale getirmek oldukça kolay. Organik yoğurdun çilek, muz, kiraz veya vişne gibi iştah kabartan meyvelerle bir araya gelmesi ile ortaya çıkan meyveli yoğurtlu dondurma tarifi, hafifliği ve lezzeti ile içinizi serinletmek için en doğru seçim olacak.

Meyveli yoğurtlu dondurma tarifi

Meyveli yoğurtlu dondurma, sıcak havalardan bunaldığınızda yapabileceğiniz en sağlıklı ve hafif tatlılardan biri. Dışarıdan alınan dondurmaların içerdiği koruyucu maddeler nedeniyle özellikle annelerin çocukları için hazırlayabileceği bu sağlıklı ve hafif tatlı, yaz aylarında herkesin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olabilir. Siz de evinizin konforunda besleyici bir dondurma yapmak isterseniz meyveli yoğurtlu dondurma tarifimiz tam size göre.

İşte meyveli yoğurtlu dondurma tarifi:

Malzemeler

  • 2 su bardağı yoğurt (isteğe bağlı süzme yoğurt)
  • 2 su bardağı dondurulmuş meyve (çilek, muz, vişne, böğürtlen, kiraz, mango vs.)
  • 1-2 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü (isteğe bağlı)

Hazırlanışı

  • İlk olarak buzluktan çıkarılan meyveleri birkaç dakika oda sıcaklığında bekletin.
  • Ardından tüm malzemeleri blender’ın içine yerleştirin.
  • Buzlu meyveleri, bal ve yoğurdu blender’dan geçirerek pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.
  • Karışımı uygun bir kaba alın.
  • Hazırladığınız dondurmayı dondurucuda en az 2-3 saat bekletin.

Meyveli yoğurtlu dondurma hazır, afiyetle tüketebilirsiniz!

Meyveli yoğurtlu dondurma nasıl yapılır?

Meyveli yoğurtlu dondurma dendiğinde akla ilk gelen meyvelerin başında tabi ki çilek geliyor. Öyle ki, çilek ve yoğurt ikilisi mükemmel uyumu ile damakları şenlendiren lezzetlerden biridir. Kokusu ve rengi ile büyüleyici bir meyve olan çilekle siz de dondurma yapmak isterseniz buyurun tarifimize bir göz atın.

İşte çilekli meyveli yoğurt tarifi:

Malzemeler

  • 500 gram dondurulmuş çilek
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1 adet limonun suyu

Yapılışı

  • Buzluktan çıkardığınız çilekleri ve süzme yoğurdu blender’a yerleştirin.
  • Pürüzsüz bir kıvam alması için meyve yoğurt ve limon suyunu blender’dan geçirin.
  • Dilerseniz önceden birkaç çileği ayırabilir, çilekleri doğrayarak meyve parçacıklı bir dondurma da hazırlayabilirsiniz.
  • Hazırlanan karışımı derin dondurucu için uygun bir kaba aldıktan sonra en az 1-2 saat dinlendirin.
  • Canınız her istediğinde buzluktan çıkarak servis edebilirsiniz. Hazırlanan bu dondurmayı yaklaşık 1 ay buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Meyveli yoğurtlu dondurma yapmanın püf noktaları neler?

Meyveli yoğurtlu dondurma hazırlarken dondurmanın kıvamı ve lezzeti için bazı ipuçları oldukça önem taşır. Bunlar;

İlk olarak dondurmanın kıvamı için kullanılan yoğurdun suyunun süzülerek kullanılması gerekir. Aksi takdirde dondurmanın kıvamı tutmayabilir. Kıvamının tutmaması için birçok kişi tariflerde süzme yoğurdu tercih eder. Yoğun bir kıvam için siz de süzme yoğurt tercih edebilirsiniz. Süzme yoğurt dondurmanın daha yoğun bir kıvam almasını sağlar.

Meyvelerin önceden iyice temizlenip dondurulmuş olmaları önemlidir. Eğer meyvenin içerdiği şeker oranı yüksekse tatlandırıcı kullanmayabilirsiniz. Tatlandırıcı olarak bal veya hurma kullanılabilir. Aynı zamanda aroma için limon suyu, limon kabuğu, tarçın veya vanilya karışıma eklenebilir.

Hazırlanan dondurma buzlukta en az 2-3 saat bekletildikten sora servis edilmelidir. Dilerseniz dondurmanızın içerisine çikolata parçacıkları, badem, fındık ve ceviz gibi ürünleri de ekleyebilirsiniz.

Meyveli yoğurtlu dondurma hem oldukça lezzetli ve besleyici hem de kalorisi düşük bir tatlıdır. Bu sebeple diyet yapanların favorisi olabilir. Püf noktalarına dikkat ederek hazırladığınız takdirde hazırlarını aratmayan dondurmalar elde edebilirsiniz.

3 Malzemeli dondurma nasıl yapılır?

Hemen hemen her evde bulunan malzemelerle hazırlanan 3 malzemeli dondurma ile siz de öğünlerinize lezzet katın. Bu tarif ile tatlı krizlerine son verebilir, çocuklarınızı sevindirebilirsiniz. Evinizin mutfağında hijyeni ve doğallığından emin olacağınız 3 malzemeli dondurma, pratik oluşu ile zamandan tasarruf etmek isteyenler için mükemmel bir tariftir.

3 malzemeli dondurma şu şekilde yapılır;

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı bal
  • 4 adet muz
  • 5-6 adet ceviz

Hazırlanışı

  • İlk olarak muzların kabuklarını soyun ve dilimleyin.
  • Dilimlenen muzları buzdolabı poşetine alın ve dondurucuya kaldırın.
  • Donmuş muzları oda sıcaklığında birkaç dakika bekletin.
  • Daha sonra muzu blenderdan geçirin.
  • Krema kıvamı alan karışıma balı ekleyin ve tekrar karıştırın.
  • Şimdi bir kaba alıp buzluğa kaldırın.
  • Dondurma donduğunda üzerini cevizle süsleyerek servis edebilirsiniz.

2 malzemeli dondurma nasıl yapılır?

Müthiş kıvamı ile tadına doyulmayan yaz ve kış aylarında severek tükettiğimiz bu dondurma yapımda meyveler dondurmanın hammaddesini oluşturuyor. Öyleyse sizler de dışarıdan hazır almak yerine canınız her istediğinde mevsim meyveleri ile dilediğiniz dondurmayı hazırlayabilirsiniz.

Yaz kış fark etmeksizin canınız dondurma istediğinde tüketebileceğiniz 2 malzemeli dondurma tarifinin malzemeleri ve tarifi aşağıdaki gibidir;

2 malzemeli dondurma için malzeme listesi

  • 1 kâse çilek
  • 2 adet muz
  • 1 kaşık akçaağaç şurubu ya da vanilya özütü (isteğe bağlı)

Nasıl hazırlanır?

  • Çilek ve muzu iyice temizledikten sonra doğrayın ve blenderdan geçirin.
  • Hazırladığınız karışımı dondurma kalıplarına dökün ve buzluğa kaldırın.
  • Dondurmayı en az 4-5 saat buzlukta dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Paylaş

Benzer İçerikler

Uzmanlarımıza Sorun

hastane

En Fazla Görüntülenenler