Yaz aylarının serinletici lezzetlerinden biri olan meyveli yoğurtlu dondurma, besleyici ve hafifliği ile ön plana çıkan bir tariftir. Yediden yetmişe herkesin severek tüketebileceği bu tatlı, katkı maddesi içermediğinden gönül rahatlığı ile tüketilebilir. Üstelik damak zevkine göre tercih edilen dondurulmuş meyveler bu tarifin en gözde malzemelerini oluşturuyor.
Meyveli yoğurtlu dondurma tarifi ile evde dondurmayı servise hazır hale getirmek oldukça kolay. Organik yoğurdun çilek, muz, kiraz veya vişne gibi iştah kabartan meyvelerle bir araya gelmesi ile ortaya çıkan meyveli yoğurtlu dondurma tarifi, hafifliği ve lezzeti ile içinizi serinletmek için en doğru seçim olacak.
Meyveli yoğurtlu dondurma, sıcak havalardan bunaldığınızda yapabileceğiniz en sağlıklı ve hafif tatlılardan biri. Dışarıdan alınan dondurmaların içerdiği koruyucu maddeler nedeniyle özellikle annelerin çocukları için hazırlayabileceği bu sağlıklı ve hafif tatlı, yaz aylarında herkesin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olabilir. Siz de evinizin konforunda besleyici bir dondurma yapmak isterseniz meyveli yoğurtlu dondurma tarifimiz tam size göre.
İşte meyveli yoğurtlu dondurma tarifi:
Meyveli yoğurtlu dondurma hazır, afiyetle tüketebilirsiniz!
Meyveli yoğurtlu dondurma dendiğinde akla ilk gelen meyvelerin başında tabi ki çilek geliyor. Öyle ki, çilek ve yoğurt ikilisi mükemmel uyumu ile damakları şenlendiren lezzetlerden biridir. Kokusu ve rengi ile büyüleyici bir meyve olan çilekle siz de dondurma yapmak isterseniz buyurun tarifimize bir göz atın.
İşte çilekli meyveli yoğurt tarifi:
Meyveli yoğurtlu dondurma hazırlarken dondurmanın kıvamı ve lezzeti için bazı ipuçları oldukça önem taşır. Bunlar;
İlk olarak dondurmanın kıvamı için kullanılan yoğurdun suyunun süzülerek kullanılması gerekir. Aksi takdirde dondurmanın kıvamı tutmayabilir. Kıvamının tutmaması için birçok kişi tariflerde süzme yoğurdu tercih eder. Yoğun bir kıvam için siz de süzme yoğurt tercih edebilirsiniz. Süzme yoğurt dondurmanın daha yoğun bir kıvam almasını sağlar.
Meyvelerin önceden iyice temizlenip dondurulmuş olmaları önemlidir. Eğer meyvenin içerdiği şeker oranı yüksekse tatlandırıcı kullanmayabilirsiniz. Tatlandırıcı olarak bal veya hurma kullanılabilir. Aynı zamanda aroma için limon suyu, limon kabuğu, tarçın veya vanilya karışıma eklenebilir.
Hazırlanan dondurma buzlukta en az 2-3 saat bekletildikten sora servis edilmelidir. Dilerseniz dondurmanızın içerisine çikolata parçacıkları, badem, fındık ve ceviz gibi ürünleri de ekleyebilirsiniz.
Meyveli yoğurtlu dondurma hem oldukça lezzetli ve besleyici hem de kalorisi düşük bir tatlıdır. Bu sebeple diyet yapanların favorisi olabilir. Püf noktalarına dikkat ederek hazırladığınız takdirde hazırlarını aratmayan dondurmalar elde edebilirsiniz.
Hemen hemen her evde bulunan malzemelerle hazırlanan 3 malzemeli dondurma ile siz de öğünlerinize lezzet katın. Bu tarif ile tatlı krizlerine son verebilir, çocuklarınızı sevindirebilirsiniz. Evinizin mutfağında hijyeni ve doğallığından emin olacağınız 3 malzemeli dondurma, pratik oluşu ile zamandan tasarruf etmek isteyenler için mükemmel bir tariftir.
3 malzemeli dondurma şu şekilde yapılır;
Müthiş kıvamı ile tadına doyulmayan yaz ve kış aylarında severek tükettiğimiz bu dondurma yapımda meyveler dondurmanın hammaddesini oluşturuyor. Öyleyse sizler de dışarıdan hazır almak yerine canınız her istediğinde mevsim meyveleri ile dilediğiniz dondurmayı hazırlayabilirsiniz.
Yaz kış fark etmeksizin canınız dondurma istediğinde tüketebileceğiniz 2 malzemeli dondurma tarifinin malzemeleri ve tarifi aşağıdaki gibidir;
Afiyet olsun!