
2 aylık bebeğiniz kocaman gözlü ve meraklıdır, yüzlere gülümser ve etrafındaki her şeyle ilgilenir. Bu yaştaki bebekler sosyaldir ve etkileşime girmeyi severler.
2-3 aylıkken daha fazla gülümseme, artı yeni yüz ifadeleri ve iletişim yolları fark edebilirsiniz. Bebekler esneyebilir, tekmeleyebilir, kollarını hareket ettirebilir ve baş hareketlerini kontrol etmeye başlayabilir. Bebeğinizi beslerken, giydirirken ve yıkarken onunla konuşun ve oynayın. Bebeğinizin parmaklarını veya emziğini emmesine izin vererek kendi kendini sakinleştirmenin bazı yollarını öğrenmesine yardımcı olun. Bebeğinizin seslerini kopyalayın ve bebeğinizin sizinle ileri geri sesler çıkararak ne kadar uzun süre "konuştuğunu" fark edin.
2 aylık bir bebek neler yapabilir?
2-3 aylıkken bebekler seslerin ve yüzlerin bir arada olduğunu anlar. Özellikle de annesinin. Bunun nedeni bebeğin anneyle güçlü bir bağ kurmuş olmasıdır. Bebek annesini gözleriyle takip edebilir ve ona gülümsemekten hoşlanabilir. Anne bebeği ile konuştuğunuzda, o da karşılık verebilir. Bebekler bu dönemde küçük bloklar ve oyuncaklar gibi nesnelere daha yakından bakmaya başlar ve gözleri başının üzerinde daire veya yay şeklinde hareket eden nesneleri takip edebilir.
Bu dönemde bebekler hala ağlayabilir ve huzursuzlanabilir. Bu gelişimin tipik bir parçasıdır ve zamanla geçecektir. Ağlama ve huzursuzluk genellikle 6-8 hafta civarında zirveye ulaşır ve 12-16 hafta civarında azalmaya başlar. Bebekler anne ile yeni yollarla iletişim kurmaya başlar. Örneğin, bebeğin açken ağlaması, acı çektiğinde ağlamasından farklı olabilir. Bebek size bir şeyler anlatmaya çalışmak için yine de yüz ifadelerini ve beden dilini kullanacaktır. Bebeğiniz gülmeye başlayabilir.
Bebeklerde yine ilgi, iğrenme, sıkıntı ve keyif gibi duygular belirginleşmeye başlayabilir. Bebeğiniz ellerini bir araya getirebilir. Elleri artık çoğu zaman açık olacaktır ve onları açıp kapamaktan hoşlanabilir. Ayrıca ellerini ve gözlerini birlikte kullanmaya başlar ve hatta yüzünüze uzanabilir veya ellerini bir nesneye doğru sallayabilir.
Bebeğiniz karnının üzerindeyken, ön kollarının üzerinde dinlenebilir. Bebeğiniz karnının üzerinde veya sırt üstü yattığında bacaklarını uzatabilir ve tekme atabilir. Bebeğinizi kucağınıza aldığınızda baş hareketlerini kontrol etmeye başladığını fark edebilirsiniz.
2 aylık bebek boy ve kilosu
Birçok yeni ebeveyn, bebeğinin doğumundan sonraki aylarda sağlıklı bir oranda büyüyüp büyümediğini merak eder. Sağlıklı bebekler çeşitli boyutlarda olsa da, büyüme kalıpları tahmin edilebilir bir izleme eğilimindedir. Kontroller sırasında, çocuk doktorunuz veya sağlık uzmanınız çocuğunuzun boyunu, kilosunu ve yaşını izleyerek beklenen kilometre taşlarına ulaşıp ulaşmadığını belirleyecektir.
2 aylık bebeklerin ortalama ağırlığı;
Genellikle, bu yaştaki bebekler her ay yaklaşık 680 gram ile 910 gram almaya devam edeceklerdir. Bu genellikle onları 2 aylıkken doğum ağırlıklarının yaklaşık 900 ila 1.800 gram üzerine koyar. İki aylıkken kızlarda ortalama ağırlık 5,1 kg ve erkeklerde ise 5,6 kg civarındadır.
Bebekler genellikle ilk altı ayda ayda yaklaşık 2,5 cm uzarlar. 6 ay ile 1 yıl arasında ise bu büyüme ayda yaklaşık 1,27 cm'e kadar yavaşlar. İki aylıkken kızlarda ortalama uzunluk kızlarda 57,1 cm ve erkeklerde 58,4 cm civarındadır.
2-3 aylık bebek en fazla kaç kilo olmalı?
Herhangi bir yaştaki bir çocuk için ideal bir kilo yoktur. Her çocuğun kendine özgü sağlıklı bir büyüme eğrisi vardır. Bu, genetiğe, doğum ağırlığına, beslenme türüne, kişiliğe ve belki de diğer birçok faktöre bağlı olacaktır. Bebekler 3 aylık olana kadar her hafta ortalama 140 ila 200 gram kilo alabilirler. 3 aylık bir kız bebeğin en düşük kilosu 4,4 kg, ideal kilosu 5,8 kg ve en yüksek kilosu 7,8 kg olmalıdır. 3 aylık erkek bir bebeğin en düşük kilosu 4,8 kg, ideal kilosu 6,4 kg ve en yüksek kilosu 8,3 kg olmalıdır.
2 aylık bebeğin dikkatini ne çeker?
Bu ayda, bebeğinizin göz hareketleri daha odaklı ve hedefli hale gelir. Örneğin, bebeğiniz önünde hareket eden bir nesneyi takip edebilir ve en sevdiği görüntüye, yüzünüze daha fazla odaklanabilir. Bebeğiniz sesinizi tanıyabilir ve sizin konuşmanızı, şarkı söylemenizi dinlemeyi sever. Sesinizi duyduklarında size bakmak için başlarını bile çevirebilirler. Henüz kelimelerinizi anlayamasalar da tanıdık sesleri tanımayı öğreniyor olabilir.
2 aylık bebek kaç saatte bir beslenmeli?
1-2 aylıkken bebekler genellikle yaklaşık her 2 - 4 saatte bir yemek yerler. 2 aylık bebeklerin beslenme sıklığı ortalama 2-3 saatte birdir. Emzirilen bebekler genellikle mama ile beslenen bebeklerden daha sık yerler çünkü anne sütü mama ile beslenen bebeklere göre daha hızlı sindirilir. Anne sütüyle beslenemeyen 1-2 aylık bebekler için önerilen mama miktarı 150-175 ml ve beslenme sıklığı günde 5-6 kez şeklindedir.