SAĞLIKLI BİLGİLER


+A A-

Dermapen nedir? Dermapen ne işe yarar?



Dermapen nedir? Dermapen ne işe yarar?

Dermapen, mikroiğneleme yöntemi kullanılarak kolajen üretiminin artırıldığı, cildin kendini yenilemesi için minimal invaziv olarak uygulanan ve çok çeşitli rahatsızlıkları tedavi eden bir cilt yenileme prosedürüdür. Dermapen, cilt sorunlarının (akne, cilt yenilenmesi, geniş gözenekler, ince çizgiler, güneş lekeleri, yara izleri vb.) yanı sıra çatlakların tedavisinde kullanılır. Cildin yeniden yapılandırılmasına ve kollajen dokusunun artırılmasına katkıda bulunur.

Dermapen nedir?

Dermapen mikroiğneleme, sadece çizgiler ve kırışıklıklar değil, çok çeşitli cilt sorunlarını tedavi eden etkili, popüler ve minimal invaziv bir işlemdir. Dermapen mikroiğneleme, enjekte edilebilir tedavilerin aksine, vücudun kendi onarım ve yenileme sürecini uyararak kolajen oluşturan tamamen doğal bir işlemdir. Mikro ince iğneler, cildin yüzeyinde delme kanalları oluşturmak için farklı derinliklere ve hızlara ayarlanır. Bu mikro kanallar, meso-glide'ı (Belirli cilt sorunlarını düzeltmeye yardımcı olmak için seçilen bir serum) cildin derinliklerine taşıyarak etkinliğini artırır ve iyileştirici besinleri iletir.

Dermapen ne işe yarar?

Dermapen, ciltte yara izi bırakmayan iyileşmeyi ve doğal kolajen üretimini destekleyerek yara izlerinin, akne izlerinin, çatlakların, kırışıklıkların, pigmentasyonun görünümünü iyileştirir ve cildi gençleştirir. Dermapen ile eller, boyun ve dekolte bölgeleri, incelen, sarkan, güneşten zarar görmüş veya sorunlu cildi onarmak için vücutta kolajen desteğine ihtiyaç duyulan her yer tedavi edilebilir.

Dermapen uygulamasının faydaları neler?

Dermapen, akne izlerini ve ciltteki kusurları gidermek için etkili bir yoldur, en büyük faydası tedaviden sonra genel cilt tonunda ve dokusunda iyileşme, ciltteki gözeneklerin görünümünün en aza indirilmesi, yüzeysel kırışıklıkların azaltılması ve çatlak izlerinin görünümünün azaltılmasıdır.

Dermapen mikroiğneleme cihazı birçok cilt rahatsızlığına etkili tedavi sağlar.

Yüz, dudak bölgesi, göz bölgesi, kulaklar, boyun, göğüs, eller ve saç derisi dahil olmak üzere vücudun tüm bölgeleri hassas bir şekilde tedavi edilebilir. Dermapen, yüz hatlarının ve konturlarının hızla kaldırılmasını, sıkılaştırılmasını ve tonlanmasını destekler. Cilt tonunu ve dokusunu eşitler ve yara izlerini ve çatlakları azaltır.

Dermapen mikroiğneleme şu sorunların görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir:

  • Yaşlanma, ince çizgiler ve kırışıklıklar
  • Aktif akne veya akne izleri 
  • Pigmentasyon
  • Melazma (cildin rengini oluşturan melanositlerin aşırı melanin üretmesi)
  • Yara izleri
  • Genişlemiş gözenekler
  • Gül hastalığı
  • Saç dökülmesi
  • Çatlak izleri 

Dermapen nasıl yapılır?

Uygulama öncesinde cilt iyice temizlenir ve dezenfekte edilir. Tedavi gerektiren bölgeye hyaluronik asit, mezoterapi solüsyonları, PRP veya CGF uygulanır. Dermapen uygulaması sayesinde ciltte titreşimli iğnelerle birçok mikro kanal açılır ve cildin kendi iyileşme mekanizmaları harekete geçirilir. Aynı zamanda bölgeye uygulanan mezoterapi solüsyonları, hyarulonik asit, PRP veya CGF bu kanallardan kolayca emilir, böylece doku çok daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde yenilenir.  Dermapen uygulaması genellikle 30-40 dakika sürer.

Dermapen işlemi kimlere uygulanır?

Dermapen 18 yaş üstü tüm bireylere uygulanabilir. Dermapen mikroiğneleme yöntemi, kırışıklıklar, ince çizgiler, lekeler, akne izleri gibi çeşitli cilt sorunları olan kişiler için idealdir.

Dermapen sonrası dikkat edilmesi gerekenler neler?

Dermapen tedavisinden sonra ciltte hafif soyulma ve kızarıklık olabilir. Bu etkiler genellikle birkaç gün içinde azalır. İşlemden sonra dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

  • Uygulama alanına dokunulmamalı ve darbelerden korunmalıdır.
  • Uygulama yapılan bölgenin sıcak suyla temasından kaçınılmalıdır.  2 gün boyunca yorucu sporlardan, saunadan veya solaryumdan kaçınılmalıdır.
  • Güneş ışığına doğrudan maruz kalınmamalıdır. Mevsim ne olursa olsun işlemden sonra ortalama 1 hafta güneş koruyucu sürmeden dışarı çıkılmaması önerilir.
  • Cilde makyaj yapılmamalı, kozmetik ürünlerinden uzak durulmalıdır.
  • Yaranın kabukları koparılmamalı, deri çizilmemelidir.
  • Alkol, sigara ve tütün ürünleri kullanılmamalıdır.

Dermapen işlemi hangi durumlarda uygulanır?

Dermapen birçok farklı cilt problemi için kullanılabilen bir yöntemdir. Bu uygulama aşağıdaki durumların tedavisi için kullanılır:

  • Ciltte kırışıklıklar
  • Ciltte çatlaklar
  • Sivilce ve sivilce izleri
  • Büyük gözenekler
  • Yara izi
  • Saç dökülmesi
  • Cilt kuruluğu
  • Güneş lekesi ve yanık izleri
  • Ciltte bölgesel renk farklılıkları
  • Göz çevresinde oluşan ve kaz ayağı adı verilen kırışıklıklar
  • Göz altı torbaları gibi cilt sorunlarının tedavisi sağlanabilir.

Dermapen uygulamasının riskleri neler?

Dermapen uygulamasının hiçbir riski ve yan etkisi yoktur.

Dermapen işlemi sonrası ciltte oluşan yan etkiler neler?

Dermapen uygulamasının ilk seansında özellikle hasarlı bölgelerde kızarıklık veya hassasiyet yaşanabilir. Bunlar tedavi süreci boyunca normaldir ve endişe edilmesine gerek yoktur. Ancak hastalarda görülen bazı komplikasyonlar beklenmedik olduğundan erken önlem almak önemlidir. Örneğin deri altı kanama veya morarma gibi durumlar müdahale gerektiren durumlardır. Bu tür komplikasyonlar steril olmayan bir ortamda ve deneyimsiz personel tarafından yapılan uygulama sonucunda ortaya çıkabilir. İyileşme sürecinde bu tür olayların yaşanmaması için seçilen uzmana ve kliniğe önem verilmelidir.

Dermapen işleminin ardından cilt bakımı nasıl yapılmalı?

Dermapen uygulamasının ardından, iyileşme sürecini desteklemek için, cilt iğneleme işleminden sonra en az 24 saat boyunca makyajdan uzak durmak önemlidir. Makyaj yapmanız gerekiyorsa, komedojenik (Cilt gözeneklerini tıkayarak sivilce ve siyah nokta oluşumuna neden olabilecek ürün veya içerikler) olmayan ve yağsız ürünler kullanmanız tavsiye edilir. Yine prosedüründen sonra cildi nemli tutmak önemlidir. Kuruluğu ve tahrişi önlemek ve cilt yenilenmesini teşvik etmek için gerektiği kadar hafif, yağsız bir nemlendirici uygulanmalıdır.

Dermatoloji
Oluşturma: 24.05.2025 16:03
Son Güncelleme: 24.05.2025 16:04
Oluşturan: Medicana Web ve Yayın Kurulu
Son Yazılar
Sigarayı bıraktıktan sonra vücutta neler olur? Sigara nasıl bırakılır? Sıcak havada neden uyku gelir? Sıcak havada uyuyamayanlar için öneriler neler? Tatilde neden ishal olunur? Tatilde ishale ne iyi gelir? Uçak yolculuğunda kulak tıkanması neden olur? Uçakta kulak tıkacı işe yarıyor mu? Karınca yumurtası yağı ne işe yarar? Karınca yumurtası yağı nasıl kullanılır? Duygusal açlık nedir? Duygusal açlık nasıl giderilir? Polikistik Over Sendromu nasıl geçer? PCOS’lu olan biri hamile kalabilir mi? Saç mantarı nedir? Saç mantarı neden olur? Epsom tuzu nedir? Epsom tuzu nasıl kullanılır? Brokolinin faydaları neler? Ekinezya çayının faydaları neler? Ekinezya nasıl tüketilmeli? Emziren anne rezene çayı içerse ne olur? 9 hafta gebelikte annedeki değişiklikler nelerdir? 9 hafta bebek gelişimi nasıl olmalıdır? Diş beyazlatma nedir? Evde diş beyazlatma teknikleri neler? Su toplamış yanığa ne iyi gelir? Yanık izi nasıl geçer? Doğum lekesi nedir? Doğum lekesi nasıl anlaşılır? Laktoz içeren besinler nelerdir? Laktoz en çok hangi besinlerde var? Lahananın faydaları neler? Lahana hangi hastalıklara iyi gelir? Kara mürver nedir, neye iyi gelir? Kara mürverin faydaları nelerdir? Çam fıstığı neye iyi gelir? Çam fıstığının faydaları neler? Frenk üzümü nedir, ne işe yarar? Frenk üzümünün faydaları nelerdir? Kaya koruğu neye iyi gelir? Kaya koruğunun faydaları nelerdir? KOAH nedir? KOAH hastalığının belirtileri neler? Tavuk zehirlenmesi nasıl anlaşılır? Tavuk zehirlenmesinin belirtileri nelerdir? Fesleğenin faydaları nelerdir? Çakşır otu nedir, ne işe yarar? Çakşır otunun faydaları nelerdir? Goji berry neye iyi gelir? Goji berry nasıl tüketilmeli? Hipotermi nedir? Hipoterminin belirtileri nelerdir? Gut hastalığı nedir? Gut hastalığı olanlar nasıl beslenmeli? Skolyoz nedir? Skolyoz varsa ne yapmalı? Tümünü Görüntüle