MEDICANA INTERNATIONAL İZMİR Hakkında

Türkiye’de sağlık alanındaki 28 yıllık tecrübesi ile yıllık 2 milyondan fazla hastanın tedavi imkanı bulduğu Medicana Sağlık Grubu,  gelecekteki sağlık hizmetleri standartlarını belirlemeye devam ediyor. İstanbul, Ankara, Bursa, Konya, Samsun ve Sivas’ta faaliyet gösteren 13 hastane, 2 tıp merkeziyle ve sağlık sektörüne yaptığı önemli yatırımlarla Türkiye’nin ilk 500 şirketi sıralamasında yer alan Medicana Sağlık Grubu, sağlık zincirine eklenen yeni halkası Medicana International İzmir Hastanesi’yle büyümeye devam ediyor.

Ege Bölgesi’nin en kapsamlı sağlık komplekslerinden olan Medicana International İzmir Hastanesi, modern tıp teknolojisi, güçlü akademik hekim kadrosu ve özel mimarisi ile sağlık hizmetlerinde mükemmeliyeti hedefliyor.

Medicana Sağlık Grubu’nun diğer tüm hastanelerinde olduğu gibi SGK ve özel sigorta şirketleri ile anlaşmalı olarak sağlık hizmeti sunuyor.  Medicana International İzmir Hastanesi, uluslararası hastaların multidisipliner sağlık alanlarındaki tedavilerinde de önemli bir merkez olarak çıtayı üst sıralara yerleştiriyor.

Medicana Sağlık Grubunun temel kalite anlayışıyla ve 110 milyon dolarlık yatırımla kurgulanan Medicana International İzmir Hastanesi’nde, multidisipliner tanı ve tedavi yöntemi, maksimum konfor ve kalite ile birlikte sunuluyor. Son dönem hastane mimarisini otel konforuyla birleştirerek bünyesine toplayan hastanede; hasta odaları, bekleme ve poliklinik alanları, teşhis ve tanı üniteleri, otopark, acil erişim gibi alanlar hasta ve hasta yakınlarının beklentileri temel alınarak titizlikle planlandı.

Medicana International İzmir Hastanesi, 214 yatak kapasitesi, 10 ameliyathane, 54 yoğun bakım yatağı ve 140 araçlık otopark kapasitesiyle hizmet veriyor.

MEDICANA INTERNATIONAL İZMİR Odalarımız

Medicana International İzmir Hastanesi’nde hasta ve hasta yakınlarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmış standart odalar bulunuyor. Hasta ve hasta yakınlarının temel ihtiyaçlarına eksiksiz bir şekilde cevap veren odalarda, süit odalarda olduğu gibi televizyon, kablosuz internet, televizyon ve gazete servisi gibi hizmetler yer alıyor.

Medicana International İzmir Hastanesi’ndeki 15 adet suit odada iki ayrı bölüm yer alıyor. Hasta odasının yanı sıra, hasta yakınlarının dinlenebileceği bekleme odası, hasta ve refakatçiye özel banyo bulunuyor. Suit odada, minibardan, televizyona, kablosuz internetten gazete servisine kadar pek çok hizmet sunuluyor.

MEDICANA INTERNATIONAL İZMİR Özellikli Branşlar

Medicana International İzmir Hastanesi, teknik altyapısı, tıbbi teknolojisi, tüm branşlarda uzman sağlık profesyonelleri ve multidisipliner yaklaşımla pek çok özellikli birimi bünyesinde bulunduruyor. Hastanemizde Beyin Cerrahisinden Üroloji’ye, Kalp ve Damar Cerrahisinden Gastroenterolojiye kadar çok sayıda birim konumlanırken, bu birimlerin bir kısmı hemen, bir kısmı da çok kısa bir süre içinde hizmete girecektir.

Tüm tıbbi birimlerimiz için tıklayın.


Tümör Konseyi

Medicana International İzmir Hastanesi, multidisipliner tümör konseyi ile hastalıkları ele alır. Modern tıpta komplike hastalıkların tedavisinde konseyler oluşturulmaktadır. Bu yöntem başarılı tedavi oranını arttırmaktadır. Bu konseydeki görüşme ve tartışmalar hastalığın tüm boyutları ve en ince detayları ile ele alınmasının yanı sıra konseydeki tüm hekim ve uzmanlarının literatürdeki en güncel bilgilere ulaşmasını, uzmanlar arasındaki iletişimin gelişmesini sağlayarak tedavi şansını arttırmaktadır. Medicana International İzmir Hastanesi tümör konseylerinde tıbbi onkoloji, radyasyon onkolojisi, patoloji, genel cerrahi hekimleri ve uzman radyologların yanı sıra ilgili branş doktorları da yer almaktadır.

Meme Sağlığı Merkezi

Meme sağlığı farkındalığının gelişmesi için hizmet veren Medicana International İzmir Hastanesi Meme Sağlığı Biriminde uzman hekim kadromuz, hastalığın tedavisi için multidisipliner bir yaklaşım ile hizmet verir.

cerrahi ilkesi ile çalışır. Hastanın vücudunun içinden görüntü kamera yardımı ile cerraha aktarılır. Da Vinci robotuyla gerçekleştirilecek ameliyat sırasında; hastanın yattığı masanın uzağında bulunan konsoldan ameliyat sahasının üç boyutlu görüntüsünü alan cerrah, parmaklarına taktığı algılayıcılarla robotun kollarını hareket ettirerek ameliyatı tamamlar.

Yoğun Bakım Hizmetleri

Hasta yakınları için bekleme, bilgilendirilme ve dinlenme alanlarına sahip yoğun bakım ünitelerinde, annelerin ve hasta yakınlarının bilgilendirileceği Eğitim Salonu da mevcut.

Uluslararası Hastalar için UHM Ofisi

Medicana International İzmir Hastanesi’nde, farklı ülkelerden tanı ve tedavi hizmeti almaya gelen uluslararası hastalar için tasarlanan özel bir bölüm bulunuyor. 6 dilde hizmet veren bölümde; yurtdışından gelen hastaların, hastane içindeki tüm süreçlerinde, kendilerini evlerinde hissetmeleri sağlanıyor.

Ülseratif kolit ve Crohn hastalığı için Aferez tedavisi

Bir çeşit diyaliz yöntemi olan aferez yöntemi hem Ülseratif kolit hem de Crohn hastalığında, tedavi amacıyla kullanılan ilaçlara ek olarak kullanılan yardımcı bir yöntemdir. 

Robotik Cerrahi - Da Vinci Teknolojisi

Da Vinci Robotik Cerrahi ya da diğer adıyla robot teknolojisi, tıp dünyasında cerrahinin ulaştığı en ileri teknolojidir ve başta ABD’deki önemli merkezler olmak üzere Türkiye’de de özellikle üroloji, kadın hastalıkları, genel cerrahi, KBB, göğüs cerrahisi, kalp cerrahisi ameliyatlarında kullanılmaktadır. Doktor ve hastaya sağladığı özel ayrıcalıklar ile ön plana çıkan teknoloji, bugün tüm dünyada özellikle kanserle mücadelede kullanılan en başarılı cerrahi yöntemlerden biri olma özelliğine sahiptir. Robotik cerrahi yönteminin ilki olan görüntüleme sistemi, laparoskopik cerrahi ilkesi ile çalışır. Hastanın vücudunun içinden görüntü kamera yardımı ile cerraha aktarılır. Da Vinci robotuyla gerçekleştirilecek ameliyat sırasında; hastanın yattığı masanın uzağında bulunan konsoldan ameliyat sahasının üç boyutlu görüntüsünü alan cerrah, parmaklarına taktığı algılayıcılarla robotun kollarını hareket ettirerek ameliyatı tamamlar.

MEDICANA INTERNATIONAL İZMİRne Nasıl Gidilir

  • İzban - Metro ile Havalimanı durağından binilen İzban yaklaşık 35 dk sonra halkapınara gelmektedir. Halkapınar İzban Metro aktarma istasyonu Medicana İzmir hastanesine yürüyerek 8 - 9dk, ticari taksiyle 5dk’dır.
  • Havalimanı durağından binilen İzban yaklaşık 35 dk sonra halkapınara gelmektedir.
  • 202 Nolu otobüs Havalimaını’ndan kalkıp Alsancak Cumhuriyet Meydanına gelmektedir. Cumhuriyet meydanından Medicana İzmir Hastanesi taksiyle 13dk’dır.
  • Otogardan kalkan 555 nolu belediye otobüsü ile halkapınar aktarma istasyonuna gelinebilir. Halkapınar İzban Metro aktarma istasyonu Medicana İzmir hastanesine yürüyerek 8 - 9dk, ticari taksiyle 5dk’dır.
  • Buca Tınaztepe’den kalkan Heykel de geçen 515 belediye otobüsü Halkapınar aktarma istasyonuna gelmektedir. Halkapınar İzban Metro aktarma istasyonu Medicana İzmir hastanesine yürüyerek 8 - 9dk, ticari taksiyle 5dk’dır.
  • Bostanlı iskeleden kalkan ve Karşıyaka iskeleden de geçen 543 nolu belediye otobüsü Halkapınar aktarmaya gelmektedir. Halkapınar İzban Metro aktarma istasyonu Medicana İzmir hastanesine yürüyerek 8 - 9dk, ticari taksiyle 5dk’dır.
  • Bornova Metrodan kalkan 498 nolu belediye otobüsü Halkapınar aktarma istasyonuna gelmektedir. Halkapınar İzban Metro aktarma istasyonu Medicana İzmir hastanesine yürüyerek 8 - 9dk, ticari taksiyle 5dk’dır.
  • Çiğli aktarmadan kalkan 547 nolu otobüs ile Bostanlı İskelesine gidilir. Bostanlı iskeleden 543 nolu otobüs ile Halkapınara gelinir. Halkapınar İzban Metro aktarma istasyonu Medicana İzmir hastanesine yürüyerek 8 - 9dk, ticari taksiyle 5dk’dır.
  • Gaziemir’den kalkan 691 nolu belediye otobüsü ile Lozan gidilir. Lozan’dan da konak dan kalkan 253 nolu Konak halkapınar otobüsüne binerek halkapınar aktarmaya gelinir. Halkapınar İzban Metro aktarma istasyonu Medicana İzmir hastanesine yürüyerek 8 - 9dk, ticari taksiyle 5dk’dır.
  • 984 nolu belediye otobüsü ile F.Altay' a gidilir. F. Altay da Balçova’dan kalkan 169 nolu Belediye otobüsüne binilir ve Halkapınar Aktarma istasyonunda inilir. Halkapınar İzban Metro aktarma istasyonu Medicana İzmir hastanesine yürüyerek 8 - 9dk, ticari taksiyle 5dk’dır.
  • Çeşme’den kalkan özel çeşme seyehat otobüsü ile F.Altaya gidilir. F. Altay' da ise Balçova’dan kalkan 169 nolu belediye otobüsüne binilerek ve Halkapınar Akatrama istasyonunda inilir. Halkapınar İzban Metro aktarma istasyonu Medicana İzmir hastanesine yürüyerek 8 - 9dk, ticari taksiyle 5dk’dır.
  • Kuşadası' ndan kalkan özel izmir otobüsü ile izmir otogara gelinir. Otogardan kalkan 555 Nolu Belediye otobüsü ile Halkapınar aktarma istasyonuna gelinir. Halkapınar İzban Metro aktarma istasyonu Medicana İzmir hastanesine yürüyerek 8 - 9dk, ticari taksiyle 5dk’dır.
  • Menemen’den 800 nolu Belediye otobüsü ile Bornova Metroya gidilir. Bornova metrodan 498 nolu otobüs ile halkapınar aktarmaya gelinir. Halkapınar İzban Metro aktarma istasyonu Medicana İzmir hastanesine yürüyerek 8 - 9dk, ticari taksiyle 5dk’dır.
  • Kemalpaşa’dan 988 nolu otobüs ile Evka 3 metroya gelinir. Evka 3 Metrodan F.Altay yönüne giden Metro ile Halkapınar istasyonunda inilir. Halkapınar İzban Metro aktarma istasyonu Medicana İzmir hastanesine yürüyerek 8 - 9dk, ticari taksiyle 5dk’dır.
  • Yamanlardan 78 nolu otobüs ile Halkapınar aktarmaya gelinir. Halkapınar İzban Metro aktarma istasyonu Medicana İzmir hastanesine yürüyerek 8 - 9dk, ticari taksiyle 5dk’dır.
  • Tınaztepe’den 304 nolu otobüs ile konak a gelinir. Konak dan 253 nolu otobüs ile Halkapınar aktarmaya gelinir. Halkapınar İzban Metro aktarma istasyonu Medicana İzmir hastanesine yürüyerek 8 - 9dk, ticari taksiyle 5dk’dır.
  • Seferihisar dan 985 nolu otobüs ile F.Altay a gelinir. F.Aaltay’da ise Balçova’dan kalkan 169 nolu otobüs ile Halkapınara gelinir. Halkapınar İzban Metro aktarma istasyonu Medicana İzmir hastanesine yürüyerek 8 - 9dk, ticari taksiyle 5dk’dır.

MEDICANA INTERNATIONAL İZMİR Medikal Teknolojiler

Medicana İzmir Hastanesi’nde yer alan tüm medikal teknolojik cihazlarımız ve hizmetlerimiz aşağıda yer almaktadır:


Linac
Linac

Lineer hızlandırıcı (Linac), kanser tedavisinde kullanılan bir cihazdır ve yüksek enerjili radyasyon üretebilme özelliğine sahiptir. Bu cihaz, radyoterapi tedavisinde önemli bir rol oynayarak kanser hücrelerini yok etme veya kontrol altına alma amacını taşır. Bu yöntem, radyoterapi sırasında kanser hücrelerini hedef alırken sağlıklı dokulara minimum zarar vermeyi hedefler. Linac, doz kontrolü ve etki özellikleri sayesinde çeşitli kanser tiplerinin tedavi edilmesinde kullanılan bir araçtır.


PET CT
PET CT

Pozitron Emisyon Tomografi - Bilgisayarlı Tomografi (PET-CT), gelişmiş tıbbi görüntüleme için kullanılan bir cihazdır. PET ve CT'nin birleştirilmiş görüntüleri, anatomik ve fonksiyonel bilgileri bir araya getirerek kapsamlı bir değerlendirme imkanı sağlar. Özellikle kanser tanısı, tedavi planlaması ve tedavinin izlenmesi gibi alanlarda kullanılmaktadır. PET-CT, hastalıkların erken teşhisini, tedaviye yanıtın değerlendirilmesini ve hastalığın yayılma derecesinin belirlenmesini destekleyebilir.


Robotik Cerrahi
da Vinci

da Vinci Robotik Cihazı, cerrahi prosedürleri gerçekleştirmek için kullanılan bir robotik cerrahi sistemidir. Bu sistem, cerraha hassas kontrol ve büyütme imkanı sunarak cerrahi müdahaleleri gerçekleştirmesine yardımcı olur. Genellikle onkolojik, jinekolojik, ürolojik ve kardiyovasküler cerrahi gibi çeşitli alanlarda kullanılan da Vinci Robotik Cihazı, cerrahi prosedürlerin hassas, etkin ve minimal invaziv bir şekilde gerçekleştirilmesine katkıda bulunan bir teknoloji olarak öne çıkmaktadır.


3 Tesla MR
3 Tesla MR

3 Tesla MR, bir görüntüleme cihazıdır ve yüksek çekim gücü ile 1.5 Tesla MR'a benzer sürede daha yüksek kalitede görüntü sağlar. Bu özellikle nöroloji, ortopedi, kardiyoloji alanlarında ve tüm vücudun görüntülenmesinde kullanılmaktadır.


1.5 Tesla MR
1.5 Tesla MR

1.5 Tesla MR görüntüleme, vücudun iç organlarının ayrıntılı resimlerinin çekilmesi için radyo dalgalarının kullanıldığı teknolojik bir testtir. Bu test ile göğüs, karın, beyin, akciğer, diz, kalp ve pelvis gibi birçok bölgede var olan hastalıklar tespit edilebilmektedir.


Tüm Vücut MR
Tüm Vücut MR

Kanser riski veya endişesi taşıyan ve bu konuda rutin check-up yaptıran bireylere yönelik olarak sunulan Tüm Vücut MR taraması, ileri düzey bir tamamlayıcı check-up modelidir. Beyin ve boyun dahil olmak üzere tüm vücut, tek bir seansta görüntülenir. Tüm Vücut MR taraması, hastalık belirtileri ortaya çıkmadan ve tümör yayılmadan önce bilgi sağlamayı amaçlar. Ayrıca, ailesel tümör riski taşıyan bireyler de bu incelemeyi yaptırabilir.


Excimer Lazer
Excimer Lazer

Korneaya düzgün bir şekil verilerek miyopi, hipermetropi ve astigmatizm gibi görme ve kırma kusurlarını düzelten bir cihazdır. Miyopi, hipermetropi ve astigmat tedavisinde kullanılır. Hızlı bir şekilde uygulanabilen ve göz kusurlarını düzeltebilen bu cihaz, gözlük ve kontak lens ihtiyacını ortadan kaldırmayı hedefler.


Prostat Biyopsisi için 3D Görüntüleme ve Navigasyon Sistemi
Prostat Biyopsisi için 3D Görüntüleme ve Navigasyon Sistemi

MR ve biyopsi işlemlerinde kullanılan ultrason görüntülerini üç boyutlu olarak birleştirir. Ayrıca, navigasyon özelliği ile kanser tümörlerinin tespitini sağlar. Bu teknoloji, prostat kanserinin erken teşhisinde kullanılmaktadır.


DSA Dijital Anjiyografi
DSA Dijital Anjiyografi

DSA (Dijital Anjiyografi), vücuttaki tüm damarların detaylı bir şekilde görüntülenmesi için kullanılır. Bu sayede elde edilen görüntülerle damardaki hastalıkların tanısı konulabilir. Beyin, karın bölgesi, cilt, kol ve bacaklar gibi vücudun farklı bölgelerindeki damarlardaki darlık, malformasyon, fistül gibi hastalıkların tespitinde bu yöntem kullanılabilmektedir.


HoLEP
HoLEP

HoLEP, idrar kanalından girilerek holmium lazer kullanılan bir prostat ameliyatı yöntemidir. Kapalı bir şekilde gerçekleştirilmesine rağmen, açık prostat ameliyatına benzer bir metotla prostatın tamamı alınır. Genellikle ameliyat sırasında spinal anestezi yeterli olabilmektedir. HoLEP yöntemi, prostat hastalıklarının tedavisinde kullanılarak iyi huylu prostat büyümesinin de tedavi edilmesini sağlar.


Robotik Ortopedi Cerrahisi
Robotik Ortopedi Cerrahisi

Eklem kireçlenmelerinin tedavisinde kullanılan protez işlemlerinde başvurulan Robotik Ortopedi cihazı, ameliyat sırasında hastanın anatomisine ve biyomekaniğine uygun bir protez cerrahisi sunmaktadır. Protez cerrahisinin hedefi, bozulan eklem yüzeylerini kaplayarak ağrıyı azaltmak, hareket kabiliyetini ve fonksiyonelliği korumaktır.


Ultrasonografi
Ultrasonografi

Ultrasonografi (US), ses dalgaları kullanarak görüntü elde etmeyi sağlayan bir yöntemdir. Birçok hastalığın tanısı, ultrason cihazı kullanılarak konulmaktadır. Radyasyon riski ve yan etkisi olmayan bu cihaz, hastada herhangi bir ağrıya neden olmamaktadır. Ultrasonografi, radyasyon içermediği için hasta, çekim nedeniyle gereksiz radyasyon maruziyeti yaşamamaktadır.


Bilgisayarlı Tomografi (BT)
Bilgisayarlı Tomografi (BT)

Vücut içerisindeki kısımların ayrıntılı olarak resimlerinin veya taramalarının oluşturulmasında kullanılan özel röntgen ışınına sahip bir görüntüleme yöntemidir. Çekilen röntgen görüntüleri birleştirilerek damar, kemik ve yumuşak doku kesit görüntüleri oluşturulur.


Röntgen
Röntgen

Vücut içerisinin ışınlar ile görselleştirilmesi röntgen sistemi ile yapılmaktadır. Bu yöntem ile vücudumuzda bulunan kemik ve dokular görüntülenebilmektedir. Birçok hastalığın teşhis edilmesi ve tedavi süreçlerinin planlamasında rol oynar.


Mamografi
Mamografi

Meme hastalıklarında tarama ve teşhis için kullanılan mamografi ile düşük doz ışın kullanılarak radyolojik bir görüntüleme yapılmaktadır. Özellikle meme kanserinin erken teşhisinde yaygın olarak kullanılmaktadır.


EUS
EUS (Endoultrasonografi)

EUS, sindirim sistemi endoskopisinde kullanılan özelleşmiş cihazların uç kısımlarındaki ultrasonografi ile iç organların görüntülenmesini sağlayan bir prosedürdür. Bu yöntem, sindirim sistemi ve komşu organlardaki (mide, bağırsak, safra kesesi, karaciğer, pankreas) tümörlerin evrelemesi ile sindirim sisteminin yüzeyin hemen altında yer alan lezyonların incelenmesinde kullanılır.


EBUS
EBUS (Endobronşiyal Ultrasonografi)

Bronkoskopi, tüm hava yolunun bronkoskop adı verilen görüntüleme cihazı ile doğrudan gözlemlenmesi işlemidir. EBUS ise bronkoskopi sırasında hem hava yolu duvarının hem de akciğerin ultrasonografik olarak incelenmesini sağlayan bir prosedürdür. Bu yöntem, akciğer kanseri, bronş içi kanama, akciğer sertleşmesi, lenfoma ve tüberküloz gibi durumların teşhisinde kullanılır.


Quantitative Computed Tomography (QCT)

Kemik Yoğunluğu Testi, kemik mineral yoğunluğunu ölçmek için kullanılan bir tıbbi görüntüleme testidir. Bu test, genellikle osteoporoz gibi kemik hastalıklarının değerlendirilmesi ve kemik kırılma riskinin belirlenmesi amacıyla kullanılır. QCT, bilgisayarlı tomografi (CT) kullanarak kemiklerin içindeki mineral miktarını ölçer. Bu test, hastaların kemik sağlığını izlemek ve uygun tedavi stratejilerini belirlemek için önemli bir araçtır.

HIZLI BAĞLANTILAR

UZMANLARIMIZA
SORUN

MEDICANA Sağlık Grubu hekimleriyle sağlığınızla ilgili sorularınızı, rapor ve sonuçlarınızı (laboratuar, görüntüleme, vb.) paylaşabilir, tüm bölümlerle ilgili ikinci görüş alabilirsiniz.. Alanında uzman hekim kadromuz paylaşacağınız bilgileri değerlendirip en kısa sürede sorularınızı yanıtlayacaktır.
Acil durumlar için 0850 460 6334 nolu çağrı merkezimizden destek alabilirsiniz

Dosya boyutu maksimum 20 mb olmalıdır.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca ilgili Bilgilendirme’yi okudum. Kişisel verilerimin belirtilen kapsamda işlenmesini ve sağlık hizmet sunumu amacıyla tarafımla iletişime geçilmesini kabul ediyorum.

İlerlemek istiyorsanız lütfen bu kutuyu işaretleyin.

EN FAZLA GÖRÜNTÜLENENLER

E-RANDEVU