SAĞLIKLI BİLGİLER


+A A-

Relex (Smile) lazer nedir? Smile lazer kimlere uygulanır?



Relex (Smile) lazer nedir? Smile lazer kimlere uygulanır?

Relex (Smile) görme düzeltme prosedürü, görme yeteneklerini geliştirmek ve gözlük veya kontakt lenslere olan bağımlılıklarını azaltmak isteyen birçok hasta için ideal bir çözümdür.

Relex göz ameliyatı miyopluğu ve astigmatı tedavi edebilir. Relex tedavisinden sonra, görme genellikle birkaç saat içinde %80 daha iyi hale gelir ve birkaç hafta içinde %100 iyileşmeye ulaşır. Ne kadar yüksek derecede düzeltilebileceğine dair detaylar ise ancak göz muayenesinden sonra belirlenebilir.

Relex (Smile) lazer yöntemi nedir?

Yüksek derecede miyopluk yaşayan kişilerin görmesini düzeltebilen lazer göz ameliyatı biçimidir. Toplam tedavi süresi genellikle 20-30 dakika civarındadır. Relex prosedürü topikal anestezi altında gerçekleştirilir ve ağrısızdır. Bazı kişiler hafif baskı hissedebilir. Buda sadece anlıktır.

Relex (Smile) kimlere uygulanır?

Smile lazerde minimal invaziv bir prosedürle astigmatizma ile veya astigmatizma olmadan miyopluğu düzeltebilir. Relex prosedürü ile bulanık görmeye, baş ağrısına ve göz yorgunluğuna neden olan bir durum olan miyopluk (uzağı görememe) astigmat ile birlikte veya astigmat olmaksızın düzeltebilir.

Lazer öncesi değerlendirme sırasında gözlerinizin kornea kalınlığı, kornea şekli, belirgin refraksiyon, görme keskinliği, göz içi basıncı vb. kontrol edilir ve şu şartlar aranır;

18 yaşından büyük olmak.

Miyop derecesi -1 ila -10 derece arasında, astigmat derecesi 3 derecenin altında olmak.

Son bir yılda göz numarasında büyük değişiklik yaşamamak.

Glokom ve katarakt gibi göz rahatsızlıklarının olmaması.

Çok ince ve düzensiz şekilli olmayan kornealara sahip olmamak.

Kadınlar için: hamile olmayan veya emzirmeyen.

Relex (Smile) kimlere uygulanmaz?

Korneası ince olan ya da katarakt ya da benzeri göz rahatsızlığı bulunan kişilere Smile lazer uygulanmaz. Ayrıca ameliyat öncesi gözlerde enfeksiyon olması da ameliyata engel teşkil eder. Tedavi öncesi başka kronik hastalıkların (örneğin; diyabet) varlığı da önemlidir.

Smile lazer ameliyatı nasıl yapılır?

Lazer, göz yüzeyinin hemen altında ince bir kontakt lens şeklindeki tabaka oluşturmak ve ardından bu tabakanın çıkarıldığı küçük bir açıklık oluşturmak için kullanılır ve bu da görüşünüzü düzeltir. Relex göz ameliyatında aşağıdaki adımlar uygulanır;

1. Adım: Lentikül oluşturma

Sağlam korneanın içine ince bir lentikül ve küçük bir kesi oluşturulur.

2. Adım: Lentikül çıkarma

Lentikül, kornea biyomekaniğine minimum zarar verecek şekilde kesi yoluyla çıkarılır.

3. Adım: Bozulma düzeltilir

Merceğin çıkarılmasıyla korneanın şekli değiştirilir, böylece refraktif düzeltme sağlanır.

Relex (Smile) lazerin avantajları nelerdir?

İşlemden sonra kuru göz sorunu(büyük çoğunlukta) yaşanmaz.

Flebin yırtılması veya kayması gibi sorunlar yaşanmaz.

Üst kornea tabakası (kapağı) sağlam kalır.

Smile lazer ameliyatı daha iyi görüş kalitesiyle sonuçlanır.

Özellikle kontakt lens kullanan ve kuru göz sorunu yaşayan hastalar için idealdir.

Diğer tedavi yöntemleri ile kıyaslandığında iyileşme süresi daha kısadır.

Relex (Smile) lazerin komplikasyonları nelerdir?

Relex (smile) lazer göz ameliyatı herhangi bir cerrahi prosedür gibi, doğal riskler taşır. Olası komplikasyonlar arasında enfeksiyon, kuru gözler, parlama, haleler ve görmede dalgalanmalar bulunur. Bu olaylar genellikle geçici olsa da, kapsamlı ameliyat öncesi değerlendirmelerin ve ameliyat sonrası bakımın önemini vurgularlar.

Lasik ile smile lazer arasındaki fark nedir?

Her ikisi de (Lasik ve Smile) ağrısız lazer görme düzeltme prosedürüdür. Smile göz ameliyatı ile LASIK gibi diğer seçenekler arasındaki temel farklardan biri, Smile prosedürü sırasında flep oluşturulmamasıdır. Ayrıca smile ameliyatından sonra LASIK ameliyatına göre göz kuruluğu yaşama olasılığınız çok daha düşüktür.

Göz Hastalıkları
Oluşturma: 17.02.2025 09:12
Son Güncelleme: 26.02.2025 11:49
Oluşturan: Medicana Web ve Yayın Kurulu
Son Yazılar
Rokanın Faydaları Nelerdir? Rokayı Kimler Yememeli? Semizotu Faydaları Nelerdir? Portakalın Faydaları Nelerdir? Strese bağlı tansiyon nasıl düşürülür? Psikolojik tansiyon belirtileri nelerdir? Zencefil çayı neye iyi gelir? Toz ve taze zencefilli çay nasıl yapılır? Ebegümeci hangi hastalıklara iyi gelir Ebegümecinin faydaları ve zararları nelerdir? Oruç tutarken vücutta neler olur? Oruç vücudu temizler mi? Glikolik asitin cilde faydaları nelerdir? Glikolik asit nelerde var? Göz çizdirme nedir? Göz çizdirmenin riskleri nelerdir? Beyne iyi gelen besinler nelerdir? Beyni en çok ne güçlendirir? Majör depresif bozukluk nasıl geçer? Majör depresyon ilerlerse ne olur? Biberiye yağı nasıl kullanılır? Saç için biberiye yağı nasıl kullanılır? Karbonmonoksit zehirlenmesi nasıl olur? Karbonmonoksit zehirlenmesi belirtileri nelerdir? Kinoa nasıl tüketilir? Kinoanın faydaları nelerdir? Misvak ne işe yarar? Misvak kullanmanın faydaları nelerdir? Oruç tutmanın faydaları nelerdir? Oruç tutmak hangi organlara iyi gelir? Muzun faydaları nelerdir? Her gün muz yersem ne olur? Ramazan ayında hangi yiyecekler yenir? İftarda nasıl beslenmeliyiz? Rentek manevrası nedir? Rentek manevrası nasıl uygulanır? 5 haftalık hamilelik belirtileri nelerdir? 5 haftalık gebelikte neler hissedilir? Oruç tutarken nasıl kilo verilir? Ramazanda en hızlı nasıl kilo verilir? Bamya tohumu nelere iyi gelir? Bamya tohumu diz için nasıl kullanılır? BT ne demek? BT ne için çekilir? Biotin eksikliği belirtileri nelerdir? Biotin nedir, ne işe yarar? Bronşektazi belirtileri nelerdir? Bronşektazi geçer mi? ESWT ne işe yarar? ESWT tedavisi… Keçiboynuzunun faydaları nelerdir? Kuru keçiboynuzu nasıl tüketilir? Sahurda en çok ne tok tutar? Uzun süreli tok tutan yiyecekler nelerdir? Maydanoz kürü neye iyi gelir? Maydanoz kürünün faydaları ve zararları nelerdir? Şekeri en çok yükselten besinler! Şekeri yüksek olanlar ne yememeli? Tümünü Görüntüle